• 1398/04/19 - 12:15
  • تعداد بازدید : 608
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در محل سالن اجتماعات اداره کل دامپزشکی استان؛

دورۀ آموزشی شناخت نسبت علم و دین، توسعه و تمدن با فرهنگ برای کارکنان مجموعۀ دامپزشکی استان برگزار شد

دورۀ آموزشی شناخت نسبت علم و دین، توسعه و تمدن با فرهنگ به مدرسی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان برگزار شد

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام و المسلمین حسینی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان در مقدمه اظهار داشت: کلمۀ دین در قرآن کریم به تعداد 86 بار به کار رفته است و از لحاظ لغوی چندین معنی متفاوت مانند جزا و مکافات، ملت و آیین، اطاعت و انقیاد و پرستش خداوند دارد.

وی با اشاره به آیۀ شریفۀ 3 سورۀ مائده گفت: دین اسلام کامل ترین دین است که خداوند متعال آن را نعمتی برای انسان دانسته است ولی نبوت پیامبر و شریعت الهی اگر در کنار ولایت نباشد ناقص است و این نعمت خدا در کنار ولایت کامل می‌شود.

حسینی افزود: اگر امور دینی را به دو دستۀ اصول دین و دستورالعمل‌های الهی تقسیم کنیم، برای شناخت دقیق دین اسلام باید هر دو بخش را در نظر داشت اما اولویت با بخش اول یعنی اعتقادات است چراکه در این بخش تقلید جایز نیست.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی بیان داشت: احکام فرعی دین فراوان هستند اما تنها تعداد اندکی از افراد متخصص و مجتهد جامع‌الشرایط در این قسمت توانمند هستند بنابراین سایر افراد – به حکم عقل- باید از این افراد که مراجع تقلید هستند، تقلید کنند.

وی با ارائۀ تعریف‌های مختلف از واژۀ تمدن ادامه داد: اگر تمدن را به شکل کلی یک نظم اجتماعی بدانیم، خلاقیت فرهنگی از پس آن وجود خواهد داشت و می توان برای تمدن چهار عنصر اصلی شامل پیش بینی و احتیاط در امور اقتصادی، سازمان سیاسی، سنن اخلاقی و کوشش در راه معرفت و بسط هنر را تشخیص داد.

حسینی ضمن تعریف واژه فرهنگ افزود: شاید بتوان گفت تعریف فرهنگ به عاملی که به زندگی انسان معنی و جهت می‌دهد، منطقی ترین تعریف در نظر گرفته شود اما معنی‌دار بودن زندگی انسان چگونه معنا می‌شود.

وی گفت: پس از توسعۀ مادى جهان غرب و به دنبال آن، الگو قرار گرفتن آنها براى بعضى جوامع دیگر، مسائل زندگى غربى نیز وارد زندگى مردم دیگر جوامع شد. جامعه ایرانى نیز از این امر مستثنی نبود. در نتیجه، پرسش‌هایى از جایگاه دین و رابطه آن با علم و... در مباحث نظرى و عملى زندگى در دوران معاصر در جامعه ایران، ذیل عناوینى مشابه آنچه در غرب بود و یا عناوینى دیگر همچون سنت و تجدد، سنت و مدرنیته، دین و زندگى در دوران جدید و... همواره مورد بحث قرار مى‌گرفت.

وی در پایان عنوان داشت: در این میان، استکبار جهانى، تمام سعى و تلاش خود را به کار گرفته تا با جدا انگاشتن این دو مقوله، از نقش و کارکرد دین در زندگى انسان بکاهد. در دوره‌اى که تعارض علوم تجربى با مفاهیم اعتقادى و دینى با پیشرفت‌هاى مادى توأم شده است، این شائبه اذهان ملل جهان را به خود مشغول کرده که سیر سعادت و تعالى انسان، از مجراى جدایى علم و دین خواهد بود و این تفکر سطحى و مادى نگر به اصلى‌ترین ابزار مبارزه با اصول معنوى در قرن حاضر تبدیل شده است.

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134478
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه