• 1398/03/04 - 13:10
  • تعداد بازدید : 506
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان:

جلسۀ جمع بندی کارگروه استانی طرح ملی کنترل بیماری بروسلوز (تب مالت) تشکیل شد

اداره کل دامپزشکی استان، میزبان اعضای کارگروه استانی طرح ملی کنترل بیماری بروسلوز بود

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، اعضای کارگروه استانی طرح ملی کنترل بیماری بروسلوز (تب مالت) برای بررسی عملکرد این کارگروه در سال گذشته (1397) و جمع بندی اقدامات در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان گرد هم آمدند.

در ابتدای این جلسه، دکتر حسینعلی سلطانی، مدیر کل دامپزشکی استان به اشاره به وجود و اهمیت بیماری های مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) اظهار داشت: از بیش از 1700 عامل بیماریزای شناخته شده، بیش از 830 عامل (49 درصد) جزء عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و حیوان هستند و از تعداد 156 بیماری نوپدید و نوظهور حدود 75 درصد از جملۀ بیماری های مشترک بین انسان و حیوان محسوب می شوند.

وی افزود: این آمارها نشان از اهمیت دو موضوع دارد: یکی اهمیت بهداشتی بیماری در دام و انسان و دیگری اهمیت اقتصادی بیماری که در مورد بیماری بروسلوز می توان به کاهش تولید شیر، سقط جنین در دام، عقیم شدن و نازایی در دام، جفت ماندگی و هزینه های کنترل و پیشگیری در انسان ... اشاره کرد.

دکتر سلطانی بیان داشت: زیربنای توسعه و بهره وری به ویژه در مبحث نیروی انسانی، سلامت فرد است. چراکه اگر فرد سلامت جسمی و روحی نداشته باشد در نهایت میزان کارایی و بره وری فردی شخص کاهش پیدا می کند. پیشگیری از بروز بیماری های مشترک بین انسان و حیوان سبب افزایش سطح بهداشت فرآورده های مورد مصرفی آحاد جامعه شده و در نهایت سلامت افراد را به دنبال خواهد داشت.

در ادامه هریک از اعضای این کارگروه به بیان نقطه نظرات و آمار عملکردهای خود پرداخته و با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در پایان دکتر حسن جهانبازی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان به جمع بندی مطالب پرداخت و اظهار داشت: جمعاً 26 دورۀ آموزشی برای مبحث بروسلوز برگزار شده است که در مجموع 1045 نفر روز عملکرد این کارگروه بوده است.

وی تأکید کرد: آموزش بهره برداران بایستی به سوی کارشناسان پهنه برود و از طرفی نیاز سنجی انجام شود؛ به این معنی که بهره برداران باید در خود نیاز به آموزش را احساس کرده و به سمت آموزش گرایش داشته باشند تا بازخورد آموزش های ارائه شده ارتقا یابد.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 132838
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه