• 1397/12/04 - 09:34
  • تعداد بازدید : 1099
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
در محل مسجد جامع وردنجان، از توابع شهرستان بن؛

دورۀ آموزشی آشنایی با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، برگزار شد

بهره برداران و اهالی وردنجان، با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آشنا شدند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، بیژن کریمزاده، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بن اظهار داشت: این دورۀ آموزشی در مسجد جامع وردنجان از توابع شهرستان بن و برای بهره برداران حوزۀ دامپزشکی و سایر افراد علاقمند و با همکاری جهاد کشاورزی این شهرستان، برگزار شد.

کریمزاده افزود،: دکتر امیر شفیعی، کارشناس شبکه دامپزشکی شهرستان بن و مدرس این دوره، ضمن تشریح عامل بیماری و نحوه بیماریزایی آن در پرندگان، از چگونگی کنترل بیماری سخن گفت.

دکتر شفیعی اظهار داشت: ویروس عامل این بیماری، در شرایط محیطی فصول سرد پاییز و زمستان به دلیل برودت هوا و وجود رطوبت ناشی از بارندگی ها، به مدت طولانی تر در محیط زنده مانده و گسترش می یابد.

وی افزود: این ویروس اغلب در دستگاه تنفس پرندگان حضور یافته ولی به دلیل ماهیت فوق حاد بودن بیماری و بیماریزایی ویروس تمام اندام های یک پرنده به ویروس آلوده شده و علائم متفاوتی مانند: ریزش ترشحات از چشم و بینی، فلجی پاها و چرخش سر (علایم عصبی)، اسهال (علایم گوارشی)، سیاهی ریش و تاج و خونریزی زیر پوست ساق پا را ممکن است نشان دهند.

شفیعی با بیان راه های کنترل بیماری، گفت: کنترل تردد پرندگان آزاد پرواز و تماس کمتر آنها با طیور بومی، رعایت شرایط بهداشتی، تهویه مناسب، مصرف آب و دان بهداشتی و کافی، نوردهی کافی محل نگهداری پرندگان نقش به سزایی در کنترل بروز و گسترش این بیماری دارد.

وی افزود: نباید پرندگان وحشی آبزی مانند غاز و اردک را با سایر طیور بومی در یک محل نگهداری کرد، چراکه پرندگان آبزی مخزن ویروس بوده و در اغلب موارد علامتی از بیماری ندارند. بنابراین هرگونه بی اشتهایی ناگهانی و مرگ ناگهانی با علایم ذکر شده در طیور بومی باید جدی گرفته شوند و به دامپزشکی اطلاع داده شده یا با تلفن 1512 تماس گرفته شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان بن
  • کد خبر : 6720
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه