• 1398/09/18 - 12:41
  • تعداد بازدید : 1208
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در محل اداره کل دامپزشکی استان:

کمیته استانی هماهنگی اجرای ماده شش دستورالعمل پیشگیری و کنترل بیماری‌های ویروسی ماهیان قزل‌آلا برگزار شد

این کمیته به ریاست معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان و با حضور مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان این اداره کل، رییس شورای نظام دامپزشکی، معاون صندوق بیمه بانک کشاورزی، نماینده مدیریت شیلات جهاد کشاورزی استان تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه، دکتر حسین صالحی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان، با اشاره به اینکه عامل بخش عمده‌ای از تلفات ایجاد شده در مزارع پرورش ماهی استان، بیماری‌های ویروسی می­باشد، مواردی را در خصوص دستورالعمل پیشگیری و کنترل بیماری‌های ویروسی آبزیان بیان کرد و افزود: هدف از تشکیل این جلسه، ایجاد هماهنگی بین بخشی برای اجرای ماده شش دستورالعمل مذکور است.

در ادامه دکتر سیاوش اخوان طاهری، مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان، ضمن تشریح دستورالعمل مذکور مطالبی به وضعیت زون‌های پرورش ماهی استان و پایش بیماری‌های ویروسی اشاره کرد و اظهار داشت: عملیات خشک‌کردن (آیش‌گذاری) زون گرده بیشه در شهرستان بروجن در تابستان سال آینده (1399) باید اجرایی شود.

دکتر اخوان طاهری افزود: همکاری بین بخشی به ویژه فرمانداری‌ها در عملیات آیش‌گذاری واحدها آبزی‌پروری در دستور کار قرار دارد و به نظر می‌رسد خشک کردن مزارع آلوده از زون‌هایی که دارای مزارع کمتری هستند می‌تواند در کنترل این دسته از بیماری‌های آبزیان مفید واقع شود.

سپس دکتر احمد کریمزاده، معاون صندوق بیمه بانک کشاورزی استان، تأکید کرد: استفاده از اهرم‌های قانونی برای الزام پرورش‌دهندگان به بیمه‌کردن واحدهای تکثیر و پرورش ماهی خود ضروری است.

دکتر کریمزاده گفت: مشارکت و همکاری آبزی‌پروران در عملیات‌های پیشگیری، کنترل و آیش‌گذاری مزارع را با انجام اطلاع‌رسانی و آموزش، به‌دست آورد؛ چراکه نقش و اهمیت انجام عملیات‌های بهداشتی در مزارع تکثیر و پرورش ماهی در سلامت عمومی نقشی بی‌بدیل است.

وی با اشاره به آمادگی صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای همکاری در برگزاری کلاس‌های آموزشی ادامه داد: نقش مؤثر مسئولین فنی- بهداشتی مزارع تکثیر و پرورش آبزیان در تولید محصول سالم باید مورد تأکید قرار گفته و برای اجرای شدن آن در سطح تمامی مزارع موجود اهتمام جدی صورت گیرد.

مهندس طاهری، نماینده مدیریت شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان، بر رعایت ضوابط بهداشتی در واحدهای تکثیر و پرورش تأکید کرد و گفت: ایجاد حوضچۀ ضدعفونی، دیوارکشی یا فنس‌کشی در واحدهای تکثیر آبزیان و آبزی‌پروری دارای اهیمت است.

طاهری تصریح کرد: آموزش و اطلاع‌رسانی به صاحبان مزارع تکثیر و پرورش آبزیان عاملی مؤثر بر رسیدن به اهداف این دستورالعمل بوده و از طرفی تغییر سیستم تأمین آب مزارع از ثقلی به پمپی -که نقش موثری در کنترل انواع بیماری‌ها خواهد داشت- در اولویت قرار داده شود.

دکتر مریم همت‌زاده، رییس شورای نظام دامپزشکی استان، پیشنهاد الزامی شدن صدور پروانه بهداشتی مسئول فنی- بهداشتی مزارع مطرح کرد و گفت: تمدید و یا صدور پروانۀ بهداشتی بهره‌برداری واحدها نیز باید به صورت جدی پیگیری شود.

وی بر اهتمام نظام دامپزشکی استان بر اجرایی شدن این دستورالعمل تأکید و اضافه کرد: مزارع تکثیر و پرورش آبزیان قبل از تمدید و یا دریافت پروانۀ بهداشتی خود الزاماً نواقص موجود را رفع کنند تا هنگام دریافت پروانۀ بهداشتی به مشکل بر نخورده و در ادامه فعالیت خود بتوانند از خدمات مختلف در این حوزه، بهره‌مند شوند.

در پایان، اعضای حاضر در جلسه، به بحث و تبادل نظر پرداختند.

برای ددین تصاویر بیشتر، اینجا کلیک کنید

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 246813
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه