کاهش شیوع بیماری با نظارت بر مزارع تکثیر و حد واسط ماهی در استان
نظارت بر مراکز حد واسط و تکثیر ، از بروز بیماری های ویروسی و باکتریایی و شیوع آن در بین مزارع پرورشی جلوگیری بعمل می آورد.
دکتر نجفی اظهار داشت: در استان تعداد 12 مزرعه حد واسط و 2 مزرعه تکثیر ماهی قزل آلا وجود دارد که تمامی مزارع زیر نظر مسئولین فنی فعالیت دارند و ورود و خروج از این مزارع با نظارت مستقیم و غیر مستقیم اداره کل دامپزشکی انجام می شود.
وی گفت: هر ماه از این مراکز نمونه برداری صورت می گیرد و در صورت بروز بیماری به این مراکز اجازه ورود تخم چشم زده و یا خروج بچه ماهی داده نمی شود تا بیماری در واحد مورد نظر بر طرف گردد و مجددا" نمونه برداری صورت می گیرد و در صورت تایید مزرعه مذکور اداره کل دامپزشکی استان به مزرعه مجوز فروش بچه ماهی یا ورود تخم چشم زده می دهد.
دکتر نجفی در پایان نیز 2 توصیه به پرورش دهندگان ماهی داشت و گفت: 1- پرورش دهندگان ماهی حتما" قبل از خرید بچه ماهی از استان و یا سایر نقاط کشور باید هماهنگی لازم را با شبکه های دامپزشکی و ادارات کل داشته صورت گیرد و مجوز حمل جهت محموله های مورد نظر دریافت شود.
وی یاداور شد: هرگونه ورود و خروج تخم چشم زده و یا بچه ماهی به استان و یا خارج از استان از طریق مراجع قضایی مورد پیگیرد قرار خواهد گرفت.
2- پرورش دهندگان به دلیل شیوع بیماری های ویروسی و وجود تخم چشم زده غیر مجاز در بازار از خرید هرگونه بچه ماهی و تخم چشم زده فاقد مجوز حمل و گواهی بهداشتی جدا" خودداری نمایند.
نظر دهید