• 1395/07/14 - 12:00
  • تعداد بازدید : 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به مناسبت 14 مهر روز ملی دامپزشکی:

نشست خبری مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری با اصحاب رسانه

در ابتدای نشست مدیرکل دامپزشکی استان ضمن عرض تسلیت به مناسبت ماه محرم و تبریک هفته دامپزشکی خصوصا روز ملی دامپزشکی اعلام کرد: آموزش و اطلاع رسانی در حوزه دامپزشکی مهمترین ابزاریست که می تواند مردم را مطلع و آگاه سازد این یکی از مقوله هایی است که کار خبرنگاران را در جهت اطلاع رسانی به مردم سنگین می کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری دکتر عبدالمحمد نجاتی مدیرکل دامپزشکی استان افزود: شعار امسال سازمان دامپزشکی کشور دامپزشکی، سلامت و توسعه دپایدار می باشد و برای ایجاد توسعه پایدار در تولیدات دام، طیور، آبزیان، و زنبور عسل و سلامت جامعه را تامین کرد که 181 بیماری از جمله بیماری های اخطار کردنی، استراتژیک و غیر استراتژیک را رصد و پایش می کند.

دکتر نجاتی در حوزه بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی اعلام کرد طی شش ماهه نخست بیش از 2 میلیون راس دام سبک را علیه بیماری شاربن و آبله واکسیناسیون نمودیم و با تست و کشتار گاوهای مسلول موارد بیماری به کمتر از ده مورد کاهش یافته است که از پارامتر های مهم در بروز بیماری سل، نقل و انتقال دام هایی بوده است که از استان های هم جوار بدون مجوز های بهداشتی دامپزشکی وارد استان می نمودند که از طریق مراجع قضایی با خاطیان برخورد لازم انجام شده است.

وی در خصوص کاهش بیماری تب مالت در دامداری های استان عنوان کرد: با واکسیناسیون، تست، خونگیری و کشتار دام های بیمار نیز توانسته ایم تب مالت را تا حد قابل قبولی کاهش دهیم.

مدیرکل دامپزشکی استان در مورد بیماری PPR( طاعون نشخوارکنندگان کوچک) نیز گفـت: در سال 93 پنجاه کانون بیماری اعلام شده بود که در سال 94 به پنج کانون کاهش یافت و خوشبختانه در شش ماهه نخست امسال نیز کانون بیماری گزارش نشده است. و در همین راستا در سال 94، 740 هزار راس دام سبک واکسینه شده بود که در سال 95 تا کنون 930 هزار راس واکسیناسیون انجام گرفته است که امیدواریم تا پایان سال نیز افزایش پیدا کند.

وی در ادامه گفـت: بیماری لمپی اسکین علیرغم در گیری در کشور خوشبختانه چهار محال و بختیاری تا کنون کانونی از بیماری گزارش نشده است.

دکتر نجاتی در ادامه اذعان داشت 35 تن فراورده خام دامی غیر قابل مصرف در استان معدوم و 50 فرد متخلف نیز به مراجع قضایی معرفی شدند.

این مقام مسئول اعلام کرد: در بحث صادرات به کشور های همجوار 37 تن خوراک آبزیان را به کشور های عراق، آذربایجان، 75 تن ماهی منجمد به کشور عراق ، 7تن ماهی تازه به کشور امارات و 40 تن شیرخشک را به کشور امارات  صادر شده است.

وی اعلام کرد ساماندهی کشتارگاه های دام استان نیز از اقداماتی خوبی بوده که انجام شده و با قاطییت می توان گفت گوشت های استحصالی در کشتارگاه صنعتی جونقان در حد استاندارد های جهانی هستند. ودر این کشتارگاه گوشت استحصالی در دمای 4-0 درجه به مدت 24 ساعت قرار می گیرد ، لیبل گذاری می شود و روز بعد گوشت سالم و بهداشتی به دست مصرف کننده می رسد.

دکتر نجاتی در ادامه گفت: دامپزشکی بر ساخت مرغداری ها، تولید و کشتار و نظارت بر توزیع گوشت مرغ سالم از ابتدا تا انتها را دامپزشکی با نظارت های بهداشتی خود انجام می دهد همچنین ردیابی بیش از 350 مزرعه پرورش ماهی فعال در استان و انجام آزمایشات لازم انجام می گیرد و تولید 7 هزار تن را به 17 هزار تن رسانده است.

وی در پایان ضمن تشکر از خبرنگاران در نشست خبری که به مناسبت 14 مهر روز ملی دامپزشکی انجام شد عنوان کرد: خبرنگاران نیز باید رسالت خود را در جهت ارتقاء سطح بهداشت جامعه انجام دهند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 240116
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه