به مناسبت فرارسیدن چهارده مهرماه؛ روز ملی دامپزشکی:
مدیرکل دامپزشکی استان، فرا رسیدن روز ملی و هفتۀ گرامیداشت دامپزشکی را تبریک گفت
دکتر حسینعلی سلطانی، فرا رسیدن روز ملی و هفتۀ گرامیداشت دامپزشکی را به سربازان گمنام جبهۀ سلامت، تبریک و تهنیت گفت.
به گزارش ر وابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، به مناست فرا رسیدن 14 مهر -روز ملی دامپزشکی و آغاز هفتۀ دامپزشکی- مدیرکل دامپزشکی استان، این مناسبت را به تمامی فعلان این عرصه در بخشهای دولتی و غیردولتی تبریک گفت.
متن پیام تبریک دکتر سلطانی به این شرح است:
چهاردهمین روز از مهر ماه، روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است. دامپزشکان در تمام رده های تحصیلی علاوه بر درمان دام های بیمار وکاهش آلام این مخلوقات، در تلاش برای ارتقای سلامت تک تک افراد جامعه -که مصرفکنندۀ فرآوردههای مختلف حاصل از دامها هستند- میباشند.
حفظ سرمایههای دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل، کرم ابریشم، حیوانات حیات وحش، حیوانات خانگی و ... در دستان این قشر از جامعه است که در بخش دولتی و غیر دولتی، به انجام وظیفه میپردازند. با این تلاش است که سرمایه دامی سنتی و صنعتی حفظ شده و صنعت های مختلف دامپروری و صنایع وابسته، به فعالیت خود ادامه دهند.
با کاهش بیماریهای دام و تأمین سلامت دام، بخش اول شعار دام سالم، غذای سالم، انسان سالم تحقق پیدا میکند. در کنار آن، صنایع مختلف تولید، حمل و نقل، توزیع و عرضۀ محصولات و فرآوردههای خام دامی تحت نظارتهای شبانهروزی بهداشتی دامپزشکان قرار میگیرند تا بخش دوم این شعار یعنی غذای سالم؛ جامۀ عمل پوشانده شود.
همکاران متعهد، متخصص و البته گمنام من در مجموعۀ دامپزشکی کشور در سراسر ایران اسلامی، با به خطر اندختن سلامت و جان خود در تلاش برای تحقق بخش سوم این شعار یعنی انسان سالم نیز هستند. آنها با تلاش شبانهروزی خود به جنگ بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان (دام) میروند و چه بسیار از این عزیزان که خود به یک یا چند بیماری مشترک مبتلا شدهاند و حتی جان خود را در این راه، فدای سلامت دیگر همنوعان کردهاند.
از طرفی آسیبها و صدمات ناشی از کار، همیشه این قشر زحمت کش را تهدید کرده و با پیمودن راههای دشوار در سرما و گرما خود را برای ارائه خدمات به بهرهبردارن این حوزه در مناطق صعبالعبور میرسانند و در هنگام کار با حیوانات مختلف تهدیدهای فیزیکی مختلف نیز سلامت و حتی جان آنها را تهدید میکند.
بیماریهایی نظیر سل، تب مالت، سیاه زخم، آنفلوانزا، هاری، کیست هیداتید، تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو و ... بیماریهای نام آشنا برای اغلب مردم است که شاید با شنیدن نام این بیماریها هراس از ابتلا به آنها در وجود افراد دیده شود و این کارکنان مجموعۀ دامپزشکی کشور هستند که به عنوان سربازان گمنام در خط مقدم این بیماریها حضور دارند.
مسلماً اگر دامپزشکان نبودند، با گسترش بیماریهای مختلف در جمعیت حیوانات اهلی و وحشی، این سرمایهها از بین میرفت و منبع درآمد بسیاری از افراد شاغل در این صنعت (دامداری و مرغداری سنتی یا صنعتی، آبزی پروری و ...) نیز تحت تأثیر قرار میگرفت.
از طرفی، صنایع مختلف تهیه، بستهبندی، حمل ونقل، توزیع و عرضه وابسته نیز شکل نمیگرفت و یا محصولاتی غیر بهداشتی و ناسالم، به دست مصرف کنندگان میرساند که عوارض آن بر سلامتی افراد را نمی توان نادیده گرفت. بنابراین اشتغالزایی پایدار در راستای حفظ سلامت مصرف کننده؛ خلاصۀ تمام فعالیتهای متعدد و پیچیده و پر مخاطرۀ دامپزشکی است.
همچنین با کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و کاهش موارد بیماری در جمعیت انسانی، سبب ارتقای سلامت مردم و کاهش هزینههای درمان شده است. هرچند که وظیفه کنترل و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام بر عهده دامپزشکی است اما متاسفانه بودجه سلامت، هیچ بخش مشترک با دامپزشکی ندارد. این امر نشان میدهد که هنوز هستند افرادی که از تخصیص هزینه در دامپزشکی به هر بهانهای، طفره میروند و به این مهم معتقد نیستند که پیشگری، ارزانتر و مقدم بر درمان است.
فرا رسیدن چهاردهم مهر ماه، روز دامپزشکی را به همۀ همسنگرانم در جای جای ایران عزیز به ویژه همکاران ارجمندم در مجموعۀ دامپزشکی استان و همۀ همکارانم در بخش غیردولتی، صمیمانه تبریک گفته و آرزوی سلامتی و بهروزی برای این بزرگواران دارم.
دکتر حسینعلی سلطانی
مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری
نظر دهید