با همکاری گروههای جهادی؛
طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در شهرستان کوهرنگ، آغاز شد
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ، معاینۀ رایگان، درمان ضدانگلی رایگان دامها و ایمنسازی طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل از جمله اقدامات صورت گرفته است.
خسرو خسروی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: داروی ضد انگل و واکسن آشامیدنی مقاوم به حرارت نیوکاسل، در اختیار گروههای جهادی قرار داده شده است تا همزمان با سراسر کشور طرح واکسیناسیون طیور روستایی علیه این بیماری، در این شهرستان آغاز شود.
وی ادامه داد: فعالیت گروههای جهادی از بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ آغاز شده و طی روزهای آینده از روستای نیاکان تا روستای دیمه و سپس شهرک میهه و روستاهای اطراف آن، تحت پوشش این خدمات قرار خواهند گرفت و قابل ذکر است که دانشجویان دورههای تخصصی دامپزشکی نیز برای ارائۀ خدمات دامپزشکی به بهرهبرداران، در این گروههای جهادی، حضور فعال دارند.
خسروی گفت: با توجه به وسعت زیاد این شهرستان که حدود یک چهارم مساحت کل استان را شامل میشود و وجود مناطق صعب العبور، امیدواریم که از کمک دیگر نیروهای این شهرستان به ویژه نیروهای متعهد بسیج استفاده شود تا در اسرع وقت بتوان این طرح ملی را در سطح شهرستان کوهرنگ، با کیفیت مطلوب به سرانجام برسانیم.
وی افزود: طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل با استفاده از واکسن آشامیدنی مقاوم به حرارت، یکی از فعالیتهای مهم این شبکه در مهر ماه سال جاری است که تا پایان این ماه، میبایست پوشش حداکثری داده شود.
خسروی به ماهیت بیماری نیوکاسل اشاره کرد و گفت: ویروس عامل این بیماری در جمعیت طیور حساس، واگیری و میزان تلفات بالایی دارد و بسته به نوع ویروس، در طیور بیمار، علایم درگیری سیستم عصبی، دستگاه گوارش و یا تنفس مانند کج گرفتن سر، فلجی بالها و پاها، پیچش گردن، اسهال، بیاشتهایی، ریزش ترشحات از چشم و بینی، قابل مشاهده هستند.
وی بیان داشت: تاکنون روش درمانی خاصی برای این بیماری معرفی نشده؛ بنابراین، درمان، تنها میتواند به صورت درمان علامتی و حمایتی انجام شود که تضمین کنندۀ بهبود طیور بیمار نیست و مهمترین و بهترین راه مبارزه با این ویروس، رعایت شرایط بهداشتی و انجام واکسیناسیون به موقع است.
خسروی عنوان کرد: واکسن مورد استفاده در این طرح، مقاوم به حرارت بوده و در دمای محیطی به صورت آشامیدنی قابل استفاده است که برای این منظور، مدتی به پرندگان تشنگی داده شده و سپس به جای آب مصرفی، از این واکسن استفاده میشود.
وی تأکید کرد: هنگام مصرف این واکسن باید ظرفهای مورد استفاده، تمیز باشند اما نباید از ضدعفونی کنندهها برای تمیز کردن این ظروف استفاده شود یا اگر این عمل صورت گرفت؛ میبایست، ظروف مورد استفاده با آب خالص به خوبی آبکشی شده باشند تا از غیرفعال و بیاثر شدن واکسن جلوگیری شود.
نظر دهید