• 1398/08/30 - 11:00
  • تعداد بازدید : 636
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شرکت جمعی از اصناف شهرستان لردگان و خانمیرزا در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان

به گزارش روابط‌عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا، این دورۀ آموزشی در محل اتاق ارمغان سلامت شهرستان لردگان برگزار شد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا با اشاره به این که حدود نیمی از عوامل بیماری‌زا در انسان جزء عوامل بیماری‌زا مشترک بین انسان و حیوان هستند، بیان داشت: کیست هیداتید و هاری دو بیماری مهم هستند که اغلب از طریق سگ به انسان منتقل می‌شوند.

بیژن حسین‌پور گفت: کرم بالغ که در رودۀ سگ زندگی می‌کند، تخم‌های خود را از طریق مدفوع، به محیط بیرون دفع می‌کند که باعث آلوده شدن محیط می‌شوند. علفخوارانی مانند گاو، گوسفند و بز به هنگام چریدن و خوردن علف‌های آلوده یا مصرف آب آلوده به تخم این انگل، تخم را وارد دستگاه گوارش خود می‌کنند. انسان نیز می تواند با خوردن آب یا سبزیجات آلوده به انگل، مبتلا به این بیماری شود. در دستگاه گوارش انسان یا علفخواران، نوزاد انگل، از تخم خارج شده و از روده، خود را به کبد و دیگر اندام‌های بدن علفخوار یا انسان می‌رساند.

وی افزود: نوزاد انگل، با رسیدن به اندام‌های مختلف، در آن اندام باقی مانده و شروع به رشد و تکثیر (از طریق اسکولکس‌های بارور) می‌ کند و طی مدت چند ماه کیست‌هایی را در اندازه‌های مختلف ایجاد می‌کنند. بیشتر این کیست‌ها در کبد و ریه وجود دارند و زمانی که کیست‌ها بزرگ شوند و یا تعداد زیادی کیست در این اندام‌ها وجود داشته باشد مشکلاتی را برای حیوان یا انسان مبتلا به کیست به وجود می‌آورند.

حسین‌پور به راه‌های پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: بهترین روش مبارزه با این انگل، پیشگیری از ابتلای سگ‌سانان به انگل است و در قدم بعدی جلوگیری از ابتلای علفخواران یا انسان به این انگل دارای اهمیت می‌باشد.

حسین پور برای رسیدن به این اهداف توصیه‌های زیر را مهم دانست:

1)رعایت بهداشت فردی و محیط خصوصاً در چوپان‌ها و رعایت بهداشت در هنگام تماس افراد (خصوصاً اطفال) با سگ‌ها.

2)رعایت بهداشت در دامداری‌ها و عدم نگهداری سگ و دام در یک محیط.

3)ضدعفونی کردن سبزیجات، صیفی جات و میوه‌های بوته‌ای با پرکلرین.

4)خوراندن داروهای ضد انگل به سگ، تهیۀ شناسنامۀ بهداشتی و تکرار این درمان، طبق توصیۀ دامپزشک و جمع‌آوری مدفوع سگ تا حداقل سه روز پس از مصرف دارو و سوزاندن مدفوع جمع‌آوری شده.

5)کشتار دام فقط در کشتارگاه و با تأیید دامپزشک صورت گیرد و از کشتار دام در خارج کشتارگاه (به منظور نذری و ...) اجتناب گردد. چرا که علاوه بر احتمال انتقال بیماری‌های مشترک دیگر، قبل یا هنگام ذبح دام؛ خونابه‌ها و محتویات دستگاه گوارش دام کشتار شده، سبب آلودگی محیط زیست شده و در موارد مشاهدۀ کیست در کبد یا ریۀ دام ذبح شده، محل و امکانات مناسب معدوم‌سازی، در خارج کشتارگاه وجود نخواهد داشت.

حسین‌پور به ویروسی بودن عامل بیماری هاری اشاره و تصریح کرد: حدود 95 درصد از موادر انتقال هاری از حیوان به انسان، از طریق گاز گرفتن سگ رخ داده و به همین دلیل، کنترل بیماری در جمعیت سگ‌ها، دارای اهمیت است.

وی گفت: واکسیناسیون به موقع سگ‌های صاحبدار در کنترل میزان بروز و شیوع بیماری هاری دارای اهمیت است که هنگام مراجعۀ اکیپ‌های واکسیناسیون، دامداران باید نهایت همکاری را با آنها داشته و پس از انجام واکسیناسیون، علاوه بر دریافت گواهی واکسیناسیون هاری، نسبت به تکمیل فرم مسئولیت‌پذیری نگهداری سگ‌های گله و نگهبان، اقدام کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان لردگان
  • کد خبر : 246118
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه