دورۀ آموزشی آشنایی با بیماریهای مشترک بین انسان و دام در روستای میهه برگزار شد
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ، این دورۀ آموزشی برای بهرهبرداران و اهالی روستای میهه از توابع این شهرستان برگزار شد
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: حدود نیمی از عوامل بیماریزای شناخته شده در انسان، جزء عوامل مشترک بین انسان و حیوان (دام) هستند و این موضوع اهمیت فعالیتهای مختلف دامپزشکی مانند فعالیتهای کنترلی، بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی را میرساند.
خسرو خسروی گفت: ویروس عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) با آلوده کردن دامها هیچ علامت بالینی قابل تشخیصی در دامهای آلوده ایجاد نمیکند و در برخی از موارد، تنها تب خفیف یا گذرا را سبب شده که مورد توجه صاحب دام واقع نمیشود و تماس با ترشحات، خون و حتی لاشۀ تازه، میتواند سبب ابتلای انسان به این بیماری شود.
وی افزود: کنهها نیز با خونخواری از بدن دام آلوده، ویروس عامل بیماری را دریافت کرده و با خونخواری از یک انسان میتوانند سبب انتقال عامل بیماری به آن فرد شوند. از طرفی، کنههای ماده در هنگام تخمگذاری، ویروس عامل بیماری را به نسل بعد خود منتقل کرده و علاوه بر این که خود کنۀ آلوده تا آخر عمرش آلوده باقی میماند، نسل بعد آلوده به ویروس نیز تولید میکند.
خسروی بیان داشت: مبارزه با بندپایان از جمله کنهها در ابتدا و در طول مدت فصل گرم سال میتواند به کنترل این بیماری کمک کند. البته نباید فراموش کرد که رعایت شرایط بهداشتی در هنگام ذبح دام و پس از آن نیز یکی از مؤثرترین روشهای کنترلی است.
خسروی عنوان داشت: کشتار دام باید در کشتارگاههای مجاز که تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی هستند انجام شود چراکه اگر دامی آلوده به ویروس باشد، علایمی برای تشخیص نداشته و تنها با پیشسرد گذاری لاشه و آلایشهای خوراکی در دمای یخچال و به مدت حدود 24 ساعت قبل از مصرف، سالمسازی گوشت انجام میشود.
خسروی گفت: تاکنون برای کنترل عامل این بیماری در دامها واکسنی ساخته نشده است و رعایت اصول بهداشتی در مشاغل پرخطر مانند دامداران، دامپزشکان، پرسنل کشتارگاههای دام و حتی پرسنل بیمارستانها و البته سایر افراد، از جمله اقدامات مؤثر برای پیشگیری از این بیماری است.
نظر دهید