در محل شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا:
دورۀ آموزشی آشنایی با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای جمعی از فعالان حوزۀ پرورش طیور برگزار شد
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا، جمعی از مرغداران این شهرستان با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان آشنا شدند.
بیژن حسینپور، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان لردگان و خانمیرزا با اشاره به ویروسی بودن عامل بیماری اظهار داشت: ویروس آنفلوانزا به سه تیپ (نوع) A, B, C تقسیم میشود. ویروسهای تیپA وB از نظر بهداشت عمومی مورد اهمیت میباشند اما در این ارتباط، فقط ویروس تیپ A توانایی ایجاد بیماری در حیوانات را داشته و خطر عالمگیر (پاندمیک) شدن را دارد.
حسین پور ادامه داد: ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق مدفوع و ترشحات دستگاه تنفس پرندۀ آلوده یا بیمار، دفع میشود. بنابراین انتقال ویروس از دو راه میتواند صورت گیرد:
- - مستقیم: در نتیجۀ تماس پرندگان مبتلا به بیماری یا آلوده به ویروس با پرندگان حساس (از طریق ترشحات و مواد دفعی آلوده به خصوص مدفوع).
- - غیر مستقیم: به دلیل این که ویروس در محیط ماندگاری بالایی دارد (به ویژه در فصول سرد سال) بنابراین به وسیله چکمه، لباس و لوازم آلوده می تواند از یک مزرعه یا منطقه به مزرعه یا منطقۀ دیگر گسترش یابد.
وی تصریح کرد: پرندگان وحشی، میزبان و مخزن طبیعی برای همه انواع ویروسهای آنفلوانزای پرندگان هستند و نقش مهمی در گسترش این ویروسها دارند. پرندگان وحشی آبزی و کنارآبزی، اصلیترین گونههای پرنده به عنوان مخزن این ویروس هستند؛ هرچند، ویروس میتواند به راحتی بین گونههای مختلف پرندگان منتقل شود.
حسینپور بیان داشت: علائم بالینی این بیماری بسیار متغیر است و به نوع، سن و جنس پرنده، وضعیت ایمنی گله، وجود و عدم وجود عفونتهای همزمان، تحت تیپهای ویروس و عوامل محیطی بستگی دارد. علایم اولیه میتواند شامل بیاشتهایی ، کاهش مصرف آب و مرگ و میر نسبتاً پایین باشد.
وی گفت: درگیری شدید تنفسی، آبریزش زیاد از چشمها، ادم (ورم) و کبودی سر و صورت مشاهده میشود. در گلههای مادر، تولید به شدت افت کرده و جوجهدرآوری نیز به همان نسبت کم میشود. با این وجود این بیماری ممکن است به صورت ناگهانی در گله ظهور کند و بسیاری از پرندگان بدون علائم بالینی بمیرند.
حسینپور به اهمیت پیشگیری از وقوع بیماری اشاره و تأکید کرد: از آنجاییکه بیماری به صورت مستقیم از پرندهای به پرنده دیگر و به طور غیر مستقیم به وسیله لوازم آلوده منتقل میشود، اجرای دقیق و صحیح برنامههای بهداشتی و امنیت زیستی ضروری است. هیچ پرندهای نباید به گلههای در حال رشد وارد شود (All in-All out) و از تماس مستقیم یا غیر مستقیم پرندگان وحشی مهاجر و وارداتی با گله باید جلوگیری کرد.
نظر دهید