مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری:
دامپزشکی خط مقدم مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام است
سلامت تولید کنندگان و فعالان مرتبط با فرآورده های خام دامی اعم از گوشت قرمز، سفید و نیز افرادی که در فرآوری و حمل و نقل آن ها نقش دارند، با واکسیناسیون، تست ، کشتار، قرنطینه، مراقبت فعال و غیر فعال ، نظارت و سرکشی و آموزش و اصلاح ساختار و رفع نواقص کشتارگاهی، دامداری ها و مرغداری ها و نیز نظارت بر کشتار و بازرسی دام و طیور و آبزیان و ... توسط دامپزشکی انجام می شود.
دکتر نجاتی یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام را بیماری cchf یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برشمرد و گفت: با توجه به فصل گرما و فعالیت کنه ها به عنوان عامل انتقال بیماریاز طریق گزش در این فصل دامداران می توانند با سمپاشی اصطبل ها و آغل ها جهت از بین بردن کنه ها اقدام نمایند.
وی همچنین به قصابان توصیه نمود هنگام کار از ماسک، دستکش ، روپوش و پیش بند، عینک حین کار استفاده نمایند و هنگام کار از قرار دادن چاقو در دهان اجتناب نمایند.
دکتر نجاتی قرار دادن گوشت تازه کشتار شده را در یخچال 4-0 در جه سانتیگراد رابه مدت 24 ساعت برای از بین رفتن عامل بیماریزا مهم برشمرد و گفت: مردم به هیچ وجه از خرید گوشت های بازرسی نشده که مهر و لبیبل ( برچسب ) بهداشتی دامپزشکی ندارند استفاده ننمایند.
مدیرکل دامپزشکی استان از افرادی که در معرض خطر بیماری های مشترک می باشند خواست که با رعایت شرایط بهداشتی از خسارت های اقتصادی و بهداشتی که بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام ایجاد می کنند جلوگیری نمایند.
نظر دهید