استاندار در جلسه ستاد پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد:
دامپزشکی برای پیشگیری از آنفلوآنزا باید از بخش خصوصی، نهادهای مردمی و سایر تشکل ها استفاده کند
جلسه ستاد پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با حضور استاندار، معاون سیاسی امنیتی استانداری، رئیس سازمان برنامه بودجه استان، فرماندهی انتظامی استان و سایر ادارت کل مرتبط با دبیری اداره کل دامپزشکی استان در سالن جلسات شهید خرازی استانداری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان در این جلسه اظهار داشت: با توجه به این که اقلیم ایران مکانی سازگار برای مهاجرت پرندگان وحشی می باشد و این پرندگان ممکن است حامل و ناقل بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان باشند باید تدابیر لازم برای پیشگیری از آن ورود بیماری اندیشیده شود.
دکتر حسینعلی سلطانی بیان داشت: نحوه انتقال بیماری در صورتی که اقدامات حفاظتی صورت نگیرد به راحتی از طریق تنفس، خوردن گوشت آلوده و از طریق پوست خراشیده و آلوده به ویروس صورت گیرد.
دکتر سلطانی گفت: این بیماری خسارت اقتصادی فراوانی به مرغداری ها وارد می آورد به طوری که در سال 95 با درگیری استان به این بیماری حدود 10 میلیارد ریال غرامت به خسارت دیدگان پرداخت شد.
این مقام مسئول افزود: با توجه به این که استان هم جوار درگیر بیماری هست و بیماری به سرعت در حال انتشار است باید اقدامات و تدابیر لازم اندیشیده شود تا درگیر بیماری نشویم و خسارات به حداقل برسد.
وی ادامه داد با همکاری ادارات و ارگان های مرتبط می توان تا حد زیادی از بروز بیماری جلوگیری کرد همچنان که دامپزشکی استان به صورت مراقبت های فعال و غیرفعال کار رصد و پایش بیماری را در طیور خانگی و پرندگان وحشی انجام می دهد.
وی گفت: آموزش و اطلاع رسانی صحیح می تواند بسیاری از مشکلات را کاهش دهد و مردم را آگاه تر به کمک دامپزشکی سوق دهد.
دکتر سلطانی علائم بیماری آنفولاآنزای فوق حاد پرندگان را پرخونی تاج و ریش، افسردگی و تلفات زیاد عنوان کرد و گفت: از مردم درخواست داریم در صورتی که تلفات نامتعارف و غیر معمول در طیور خانگی و یا مرغداری ها مشاهده کردند به شبکه های دامپزشکی و سامانه پاسخگویی اداره کل دامپزشکی به شماره 1512 اطلاع رسانی نمایند تا اقدامات پیشگیرانه و کنترلی انجام شود.
سپس استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به این که کشور تاب و تحمل هیچ بحرانی را ندارد، پیشگیری لازم و ضروری است پس اگر سهل انگاری و کوتاهی شود و به موقع یشگیری از بیماری صورت نگیرد بخش عظیمی از اقتصاد جامعه به مخاطره می افتد.
اقبال عباسی ادامه داد: از بین بردن اشتغال، ناامیدی، استرس، کمبود فراورده های خام دامی در بازار فرصت را برای بدخواهان و مخالفان محیا می کند تا مردم را نسبت به نظام بدبین کنند.
وی پیش بینی بروز و ظهور بهران را لازم دانست و گفت: بخش عظیمی از اشتغال استان در بخش کشاورزی است و باید دقت کنیم بحران به وجود نیاید.
عباسی افزود : با توجه به این که موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است، نبودن بیماری دلیل بر بروز و شیوع آن نیست و نباید بی تفاوت باشیم و با مدیریت صحیح نگذاریم خسارتی وارد شود.
وی خاطر نشان کرد: دامپزشکی برای پیشگیری از آنفلوآنزا باید از بخش خصوصی، نهادهای مردمی و سایر تشکل ها استفاده کند تا بیماری در پست های قرنطینه مهار و وارد استان شود.
استاندار گفت : باید مکان های پرخطر شناسایی و بر روی آنها متمرکز شویم تا انتقال بیماری انجام نگیرد.
نظر دهید