خروج حدود 1 تن انواع فرآوردههای خام دامی غیر بهداشتی از چرخۀ مصرف انسانی
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد، از زمان آغاز افزایش نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژۀ نوروز تا روز پنجشنبه (7 فروردین) حدود یک تن انواع فرآوردۀ خام دامی غیر بهداشتی در سطح این شهرستان ضبط و از چرخۀ مصرف انسانی خارج شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد گفت: طرح افزایش نظارتهای بهداشتی بر انواع فرآوردههای خام دامی (انواع گوشت قرمز و سفید، تخممرغ، شیر، عسل، آلایشهای خوراکی دام و طیور و ...) همزمان با سراسر کشور، از 25 اسفند سال گذشته (1398) آغاز و تا 15 فروردین سال جاری (1399) در سطح شهرستان شهرکرد همزمان با سایر شهرستانهای استان ادامه مییابد.
دکتر محسن مختاری افزود: مصرفکنندگان برای تأمین گوشت و آلایشهای خوراکی انواع طیور با مراجعه به مراکز عرضۀ مجاز و بهداشتی نسبت به تهیۀ اقلام مورد نیاز به صورت بستهبندی و دارای شرایط بهداشتی مناسب (دارای برچسب و تاریخ انقضا) اقدام کنند و از تهیۀ گوشت انواع طیور استحصالی از کشتارهای غیرمجاز سطح شهر و دورهگردها اکیداً خودداری نمایند.
وی گفت: هرگونه قطعهبندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیۀ جوجه كباب و شنیسل، طعمدار نمودن و ... در مراكز عرضه فرآوردههای خام دامی، واحدهای صنفی، به دلیل احتمال انتقال عوامل بیماری زا و آلودگیهای متقاطع در تمامی مراکز عرضه ممنوع است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد با اشاره به اهمیت مقابله با بیماری ناشی از کروناویروس جدید (کووید-19) بیان داشت: طبق آخرین گزارشهای سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) ابتلای دام به این ویروس تاکنون گزارش و اثبات نشده اما احتمال انتقال مکانیکی از طریق انواع دام زنده و فرآوردههای خام دامی، مانند سایر عوامل محیطی وجود دارد، بنابراین نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در سال جاری دارای اهمیت خاص و ویژهای است.
مختاری تأکید کرد: مصرفکنندگان انواع فرآوردههای خام دامی در این شهرستان، میتوانند هرگونه موارد غیر بهداشتی و یا مشکوک را به نزدیکترین مرکز دامپزشکی یا با تلفن 32224584 به شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد اطلاع دهند.
نظر دهید