• 1393/10/12 - 12:00
  • تعداد بازدید : 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی به صاحبان مزارع تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا

توصیه های بهداشتی به صاحبان مزارع تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا




دکتر عبدالمجمد نجاتی مدیر کل دامپزشکی استان در هفته نامه نسیم توصیه های بهداشتی ذیل را به صاحبان مزارع تکثیر و پرورش ماهی قزل آلا اعلام کرد :



 استان چهارمحال و بختیاری دارای چشمه ها ، رودخانه ها ، قنوات و چاه های بسیاری می باشد که این مهم باعث شده تا به قطب پرورش ماهیان سردآبی کشور تبدیل شود به طوری که مقام اول تولید قزل آلا را در کشور به مقدار 19000تن به خود اختصاص دهد . که این تولید هم سبب اشتغال و تهیه بخشی از غذای مردم کشورشده است .


لذا لازم است صاحبان مزارع فوق الذکر نسبت به رعایت مواد ذیل اهتمام بیشتری به عمل آورند .


1-    قبل از احداث مزرعه پرورش یا تکثیر ماهی حتماً از مراجع ذیصلاح اعم از اداره شیلات ، دامپزشکی و امور آب اقدام به اخذ مجوز نمایند .


2-  بعد از احداث مزرعه خود از محلی مطمئن با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان اقدام به حمل و ریختن بچه ماهی در مزرعه خود بنماید تا ماهیان آنها درگیر بیماری نشود .


3-  گرفتن مسئول فنی بهداشتی که دکتر دامپزشک می باشد از دیگر لزومات است که مسئول فنی بهداشتی میتواند به کمک صاحب مزرعه به کنترل بیماری اقدام نمایند .


4-  در صورت وجود تلفات در اسرع وقت به شبکه ها یا اداره کل دامپزشکی اطلاع دهند تا بیماری کنترل شود که هم از زیان بیشتر به خود وی جلوگیری شود و هم دیگر مزارع درگیر بیماری نشوند .


5-    از خود درمانی و درمان توسط داروهای غیر مجاز اجتناب نمایند و حتماً از نظر دکتر دامپزشک بهره مند شوند .


6-  بخاطر کنترل بیماری از رها سازی تلفات ماهی ها در آب جداً خودداری نمایند و نسبت به دفن بهداشتی یا سوزاندن آنها در کوره لاشه سوز اقدام نمایند .


7-    از ورود بی مورد افراد به مزرعه خود جلوگیری نمائید .


8-    ماشین حمل ماهی و سایر خودروها در صورت ورود به مزرعه حتماً در درب ورودی مزرعه ضد عفونی شوند .


9 -   در مبدأ ورودی مزرعه حوضچه ضد عفونی احداث نموده ومزرعه بایستی محصور باشد و درب ورودی داشته باشد .



10-   ابتدای ورود آب مزرعه بایستی فیلتر نسب شود تا ماهی وحشی وارد مزرعه نشوند و باعث انتقال بیماری به مزرعه شوند .


11- جعبه های حمل ماهی به بازار و تانک های حمل بچه ماهی حتماً بایستی ضد عفونی شوند .


12- بیماریهای آبزیان شامل بیماریهای باکتریایی ، قارچی ، انگلی ، متابولیک یا تغذیه ای و مدیریتی مثل کنترل تراکم ، فاکتور های آب و ویروسی مثل VHS  هستند .از مزارع درگیر می خواهم که نسبت به خشک کردن مزارع خود بمدت یکماه اقدام نمائید تا بتوان بیماری مذکور را کنترل نمایند . 

در ضمن لازم بذکر است هفته نامه نسیم در استانهای خوزستان - چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد تکثیر می شود .



 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 239935
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه