تعداد 351 قطعه طیور بومی در دو روستای شهرستان کوهرنگ معدوم شد
آنفولانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماریهای ویروسی خطرناک با منشا پرندگان و یک بیماری مشترک در میان انسانها و حیوانات است. این بیماری میتواند بدون نشانه و خفیف بوده و یا فوق حاد و کشنده باشد. این نوع آنفولانزا، علاوه بر پرندگان در حیوانات دیگری مانند خوک، اسب و همچنین انسان نیز شیوع پیدا میکند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهرنگ با بیان اینکه در شکل فوق حاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، شروع ناگهانی و تلفات زیادی در گله خواهد داشت گفت: از علائم بیماری بیحالی شدید، کاهش مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، سیاه شدن و خونریزی تاج و ساق پا از جمله علائم این بیماری در میان پرندگان است پس هر مرغ و پرندهای که آلوده شده باشد باید به سرعت معدوم شود تا از شیوع ویروس در میان سایر پرندگان جلوگیری به عمل آید.
مهندس خسرو خسروی اظهار داشت: جهت پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای مرغی نباید با پرندگان، اعم از زنده و مرده تماس داشته باشید و در صورت لزوم، با دستکش این کار را انجام دهید، از نگهداری پرندگان در خانه خودداری کنید، از خرید مرغ و پرندگانی که خارج از سیستم دامپزشکی و بهداشتی، ذبح و کشتار میشوند خودداری کنید، گوشت مرغ را قبل از طبخ، به مدت 30 دقیقه در دمای 70 درجه بجوشانید، تخم مرغ و گوشت پرندگان را درکنار سایر مواد غذایی قرار ندهید، سطح تخم مرغهایی که آلوده به خون و مدفوع پرندگان هستند را قبل از استفاده، بشویید، تخم مرغ آبپز را به صورت کاملا سفت شده میل کنید، در آبهایی که پرندگان در آن زندگی میکنند، شنا نکنید، فاصلهی یک متری با فرد مبتلا را حفظ کنید و به مناطق آلوده سفر نکنید.
مهندس خسروی گفت: در راستای کنترل شیوع این بیماری، شبکه دامپزشکی شهرستان ضمن اطلاع رسانی عمومی از طریق توزیع پمفلت، برگزاری دوره های آموزشی و ... اقدام به مراقبت فعال و غیر فعالی در کلیه ی مناطق تحت پوشش خود نموه است.
وی گفت: با توجه به گزارش های در خصوص تلفات غیر عادی در طیور، اکیپ هایی سریعا به محل اعزام و در شرایط بهداشتی نمونه برداری انجام می شود و در صورت مثبت بودن نمونه اقدام به معدوم سازی لاشه به صورت بهداشتی و علمی، ضدعفونی محل کالبدگشایی و تمام محوطه وجود طیور (بومی و صنعتی) انجام می شود.
مهندس خسروی گفت: یک مورد طیور بومی آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در روستای سیلگاه از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ تشخیص داده شد که در اسرع وقت اکیپ هایی عملیاتی از شبکه دامپزشکی با حضور کارشناسان شبکه بهداشت و درمان، محیط زیست و نیروی انتظامی به محل اعزام و کلیه ی طیور بومی موجود در این روستا و روستای موسی آباد (بدلیل مجاورت نزدیک) معدوم شدند و آموزش های لازم به کلیه ی اهالی روستا داده شد. در این عملیات تعداد 351 قطعه طیور بومی معدوم شدند.
نظر دهید