در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مطرح شد:
تشخیص قطعی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور، با انجام آزمایش صورت می گیرد
دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در مسجد روستای ارجل از توابع شهرستان اردل برای بهره برداران و مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در مسجد روستای ارجل از توابع شهرستان اردل برای بهره برداران و مدد جویان کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اردل اظهار داشت: برخی از انواع ویروس های عامل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان جزء بیماری های مشترک بین انسان و طیور بوده که پرندگان وحشی به خصوص پرندگان آبزی مخزن مهم ویروس عامل بیماری هستند و قطع ارتباط بین طیور خانگی با این دسته از پرندگان یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از بروز بیماری است.
دکتر ربیعی گفت: علایم قابل مشاهده در طیور خانگی مبتلا به این بیماری متفاوت بوده و شامل تورم و سیاهی ریش و تاج، خونریزی زیر پوست ساق پا، ریزش اشک و ترشحات بینی، بی حالی و بی اشتهایی و علایم عصبی مانند چرخش سر و گردن است.
وی افزود: اعلام سریع موارد مشکوک یا تلفات غیر عادی طیور به دامپزشکی، رعایت بهداشت جایگاه نگهداری طیور خانگی، استفاده از دان و آب بهداشتی در تغذیه پرنده از راه کارهای مؤثر بر پیشگیری از بروز بیماری است.
دکتر ربیعی ادامه داد: به دلیل غیر اختصاصی بودن علایم بیماری در طیور، تشخیص قطعی و دقیق این بیماری با انجام نمونه برداری و آزمایش های مربوطه طبق دستورالعمل ملی پیشگیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام می شود. صاحبان طیور صنعتی و بومی، در صورت مشاهده هرگونه علایم مشکوک به این بیماری یا تلفات غیر طبیعی طیور، آن را به سامانه 1512 گزارش کنند.
نظر دهید