به صاحبان طیور بومی که به خاطر درگیری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان معدوم می شوند غرامت پرداخت می شود
مدیرکل دامپزشکی استان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی در برنامه تلویزیونی حاضر شدند تا در خصوص شیوع بیماری انفلوانزا فوق حاد پرندگان مطالبی را ارائه دهند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی در این برنامه با بیان اینکه عامل بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان ویروس می باشد و درمان و واکسنی ندارد گفت: در این بیماری علایم خونریزی در ساق پا، ترشحات از بینی و کبودی تاج و ریش دیده می شود.
دکتر عبدالمحمد نجاتی اظهار داشت: متاسفانه بیماری توسط پرندگان مهاجر ( ازاد پرواز ) وارد استان شده است و افراد نا اگاهی نیز از طریق حمل و نقل طیور زنده اقدام به انتشار بیماری می کنند.
دکتر نجاتی گفت: خوشبختانه با آموزش ها و مراقبت های فعالی که به مرغداران شده است تاکنون بیماری در مرغداری های گوشتی و تخم گذار استان مشاهده نشده است.
این مقام مسئول اذعان داشت: با شیوع انفلوانزای فوق حاد پرندگان 17 استان کشور در گیر بیماری شد و ماموران دامپزشکی بیماری محار کرده اند پس مردم باید به دامپزشکی اعتماد کنند و گوشتی که در کشتارگاه های طیور استان تحت نظارت دامپزشکی قبل، حین و بعد از کشتار بازرسی می شود و تحت نظارت دامپزشکی می باشد و در مراکز عرضه توزیع توزیع می شود خریداری و مصرف نمایند.
وی با بیان اینکه کانون های آلوده در طیور خانگی معدوم سازی و ضدعفونی شده اند گفت: فعلا" بحرانی وجود ندارد و از مردم می خواهیم هرگونه تلفات را به دامپزشکی محل خود اطلاع تا از انتشار بیماری جلوگیری شود.
دکتر نجاتی همچنین از افراد مسن، کودکان و بیماران تنفسی و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند خواست از تماس با پرندگان بومی و تلفات ان ها خودداری نمایند.
نظر دهید