کارشناسان شبکه دامپزشکی فارسان:
بر ذبح دامهای قربانی، لاشهها و آلایشهای خوراکی استحصالی آنها نظارت شد
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فارسان، اکیپ های ثابت و سیار در این شهرستان بر بهداشت نذورات در حوزۀ بهداشتی دامپزشکی نظارت داشتند
حسینعلی احمدی در این باره اظهار داشت: علاوه بر اجرای طرح جدید ساماندهی ذبح و نظارت بهداشتی دامهای قربانی، اکیپهای نظارتی این شبکه بر دامهای قربانی مردم در سطح شهرستان نظارت داشتند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فارسان افزود: هرچند توصیه بر کشتار دام قربانی در کشتارگاه است اما اکیپهای نظارت بهداشتی دامپزشکی این شهرستان بنا به درخواست شهروندان نسبت به حضور در محل ذبح و انجام نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در محل اقدام کردند و توصیههای بهداشتی را ارائه دادند.
احمدی گفت: در طی این اقدامات آموزش چهره به چهرۀ افراد دارای نذورات انجام شد و در خصوص تفاوتهای کشتار در کشتارگاه و خارج از آن توضیحات لازم ارائه شد. از طرفی بیماریهای قابل انتقال از طریق فرآوردههای خام دامی به تفصیل شرح داده شد.
وی ادامه داد: معاینه و بازرسی دام قبل، حین و پس از کشتار در کشتارگاه انجام شده و از آلودگی محیط زیست جلوگیری به عمل آمده و از گسترش عوامل بیماریزای احتمالی در محیط جلوگیری میشود. از طرفی با نگهداری لاشه و آلایشهای خوراکی دام در پیش سرد، سالمسازی آنها صورت گرفته و از انتقال عوامل بیماریزای احتمالی از طریق مصرف این نوع فرآوردهها پیشگیری میشود.
احمدی عنوان داشت: برخی از عوامل ایجاد کنندۀ بیماریهای مشترک بین انسان و دام بعد از کشتار یا مرگ دام، از بین نمیروند بلکه از طریق مصرف فرآورده های خام دامی میتوانند به انسان منتقل شوند. یکی از موارد بارز و مهم در این زمان، بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو است که با خون و لاشۀ دام تازه کشتار شده می تواند به انسان منتقل شود.
وی بیان داشت: یکی از راههای انتقال بیماری به انسان گزش کنۀ آلوده به ویروس عامل این بیماری است. بنابراین یک فرد میتواند بدون تماس با دام زنده یا لاشۀ دام آلوده به بیماری مبتلا شود که رعایت بهداشت فردی و کاهش رفتارهای پرخطر حفاظت نشده را میطلبد.
نظر دهید