در دیدار رئیس اتحادیه قصابان با رئیس شبکه دامپزشکی فارسان مطرح شد:
اهمیت اجرای طرح جدید ساماندهی ذبح دامهای قربانی، تأمین سلامت مردم و بهداشت عمومی است
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فارسان، رئیس اتحادیۀ قصابان با رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فارسان دیدار و گفتگو کرد
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فارسان در ابتدای این دیدار اظهار داشت: اتحادیۀ قصابان در اجرای طرح جدید ساماندهی ذبح و نظارت بهداشتی دامهای قربانی نقش مهمی دارند.
حسینعلی احمدی گفت: تماس مستقیم و مداوم با دام خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام را افزایش می دهد به خصوص که تماسها محافظت نشده باشند.
احمدی افزود: بیماریهای مهمی مانند تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو، بروسلوز (تبمالت) و ... افراد خاصی را بیشتر در معرض خطر قرار میدهند که شامل: قصابان، سلاخان، دامپزشکان، چوبداران، دامداران و ... هستند که در صورت عدم رعایت بهداشت و تماس کنترل نشده ممکن است نتایج ناخوشایندی برای آنها داشته باشد.
وی ادامه داد: فردی که وارد یک شغل مانند قصابی میشود با تأمین گوشت و آلایشهای خوراکی دامی سالم میتواند با کمک به تغذیۀ سالم و بهداشتی جامعه ارتزاق خود را تضمین و آن را گسترش دهد اما همین فرد اگر فرآوردۀ ناسالم را توزیع کند علاوه بر در معرض خطر قرار دادن سلامت مصرف کننده، به کسب و درآمد خود صدمات جبران ناپذیری وارد میکند.
احمدی بیان داشت: کارشناسان دامپزشکی این شهرستان با نظارت و کنترلهای شبانهروزی بر بهداشت انواع فرآوردههای خام دامی، در درجۀ اول به سلامت فرد شاغل در این حرفه و خانواده او کمک میکنند و در درجۀ دوم سلامت و امنیت غذایی مصرفکنندگان را تضمین خواهند کرد.
احمدی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی ذبح دامهای قربانی گفت: دام خریداری شده توسط یک فرد در محل میدان فروش دام، مورد معاینۀ کارشناسان این شبکه قرار گرفته و پس از تایید سلامت بالینی توسط خودرو بهداشتی به کشتارگاه حمل شده و در آنجا نیز تحت نظارت بهداشتی-شرعی دامپزشکی کشتار شده و پس از گذراندن دورۀ مناسب در پیش سرد به فرد خریدار تحویل میشود که برخی از این خدمات توسط شاغلین در اتحادیۀ قصابان به آن فرد ارائه خواهند شد.
در ادامه، رئیس اتحادیۀ قصابان در خصوص چگونگی اجرای طرح ساماندهی دامهای قربانی با رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان به بحث و تبادل نظر پرداخت.
نظر دهید