آشنایی علاقهمندان به محیط زیست با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
به گزارش روابطعمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد، جمعی از علاقهمندان به محیط زیست و شکارچیان مجاز استان در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را طی کردند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد گفت: جمعی از علاقهمندان به محیط زیست و شکارچیان مجاز استان در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که با هدف آشنایی با علایم و راههای پیشگیری از این بیماری برگزار شد، شرکت کردند.
دکتر محسن مختاری افزود: بیماری آنفوانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماریهای مهم ویروسی مشترک بین انسان و حیوان (دام) است که علاوه بر ایجاد خسارتهای فراوان اقتصادی در صنعت تولید و پرورش طیور، همچنین صنایع وابسته، اهمیت بهداشتی برای جوامع انسانی نیز دارد.
وی گفت: بروشورهای آموزشی در مورد این بیماری بین فراگیران حاضر در این دورۀ آموزشی توزیع شد که پس از آشنایی با بیماری، پرسشهای مطرح شدۀ فراگیران، توسط مدرس این دوره، پاسخ داده شد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهرکرد بیان داشت: به دلیل ماهیت فوق حاد بیماری، ممکن است هیچگونه علایم بالینی در پرندۀ تلف شده مشاهده نشود اما در برخی از موارد، سیاهی و کبودی ریش و تاج، خونریزی زیر پوست پاها، علایم عصبی مانند فجلی بالها و پاها به خصوص در طیور اهلی، دیده میشود.
دکتر محسن مختاری تصریح کرد: شکار و صید پرندگان حیات وحش به ویژه پرندگان آبزی و کنار آبزی میتواند خطر انتقال بیماری به انسان را افزایش دهد، بنابراین توصیه میشود از صید و شکار این پرندگان خودداری شده و در صورت مشاهدۀ تلفات غیرعادی در این دسته از پرندگان، مراتب را به نزدیکترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر دهید