• 1397/11/08 - 07:48
  • تعداد بازدید : 1917
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
در محل مسجد ابوالفضل(ع) روستای بارده:

دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری بروسلوز (تب مالت) برگزار شد

دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری بروسلوز (تب مالت) با حضور تعداد از اهالی روستای بارده برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری بروسلوز برای بهره برداران حوزۀ دامپزشکی و اهالی روستای بارده از توابع شهرستان بن در محل مسجد ابوالفضل(ع) این روستا برگزار شد.

بیژن کریمزاده، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بن ضمن اعلام این موضوع اظهار داشت: بیماری بروسلوز یکی از مهم ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) بوده که باکتری عامل این بیماری از راه های گوارشی، مخاطات و خراش های پوستی می تواند وارد بدن دام یا انسان شود.

وی گفت: این بیماری در انسان تب مالت نامیده می شود چرا که این بیماری در انسان، برای اولین بار در جزیرۀ مالت واقع در جنوب قارۀ اروپا و در دریای مدیترانه، گزارش شده و همراه با تب بوده است.

کریمزاده افزود: مصرف شیر خام و غیر پاستوریزه و محصولات به دست آمده از شیر که پاستوریزه نشده باشند عمده ترین عامل انتقال بیماری به انسان محسوب می شود. همچنین آلوده شدن مخاطات و خراش های پوستی به ترشحات زایمانی دام بیمار، جنین دام بیمار نیز در انتقال بیماری به انسان نقش مهمی دارند.

وی بیان داشت: عامل بیماری پس از ورود به بدن دام ممکن است در اولین بارداری حیوان سبب سقط جنین شود و یا تولید شیر دام کاهش یابد اما نباید فراموش کرد که این رخداد نیز شاید مشاهده نشود. بنابراین در اغلب موارد دام نشانه ای از بیماری را نشان نمی دهد.

کریمزاده با اشاره به غیر قابل درمان بودن بیماری اضافه کرد: این بیماری تنها با انجام آزمایش های مخصوص قابل تشخیص است و با وجود سقط جنین در دام، باید این بیماری مد نظر قرار گیرد و به دامپزشکی اطلاع رسانی شود.

کریمزاده اشاره ای به راه های پیگیری کرد و گفت: مصرف شیر و محصولات لبنی پاستوریزه، استفاده از دستکش هنگام شیر دوشی، رعایت شرایط بهداشتی در زایشگاه دام و هنگام زایمان دام، واکسیناسیون دام ها طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور علیه بیماری بروسلوز از مهمترین راه های پیشگیر و کنترل این بیماری مشترک است.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان بن
  • کد خبر : 5449
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه