• 1397/11/18 - 12:48
  • تعداد بازدید : 1356
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

دورۀ آموزشی آشنایی با بروسلوز برگزار شد

تعدادی از دامداران شهرستان کیار در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری بروسلوز شرکت کردند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار اظهار داشت: دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری مشترک بروسلوز (تب مالت) برای تعدادی از دامداران شهرستان کیار برگزار شد.

مجید علایی گفت: در این دورۀ آموزشی که در محل نمازخانۀ جهادکشاورزی این شهرستان برگزار شد تعدادی از بهره برداران این حوزه حضور داشتند و با عامل، نحوۀ انتشار و روش انتقال به انسان آشنا شدند.

علایی افزود: از مهم ترین بیماری های  مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) بیماری بروسلوز است که از طریق مصرف شیر و مواد لبنی غیر پاستوریزه، تماس مستقیم با دام آلوده می تواند به انسان منتقل شود.

وی گفت: باکتری عامل بیماری بروسلوز در دام دارای تنوع بوده که انواعی از آن که در دام های اهلی سبب ایجاد بیماری می شوند به میزبان حیوانی عادت یافته اند و در میزبان حیوانی، علایم حادی ممکن است ایجاد نکنند اما با انتقال به انسان بیماری به سه شکل، حاد، تحت حاد و مزمن می تواند بروز کند.

علایی بیان داشت: سقط جنین در اولین آبستی پس از آلوده شدن دام به عامل بیماری، کاهش تولید شیر از جمله علایمی است که ممکن است در دام آلوده به بروسلوز دیده شود اما ممکن است هیچ یک از این علایم را هم نشان ندهد.

علایی اضافه کرد: هرچند سقط جنین در دام عوامل متعددی دارد اما دامداران موظفند رخداد هر سقط را به دامپزشکی اطلاع دهند و از مهم ترین اقدامات، همکاری لازم با اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی است.

وی تصریح کرد: ارزان ترین، مؤثرترین و در دسترس ترین روش پیشگیری از بروسلوز در دام ها ، انجام مایه کوبی (واکسیناسیون) علیه این بیماری است که همکاری همه جانبۀ دامداران با اکیپ های واکسیناسیون دامپزشک را می طلبد. از طرفی خرید دام از اماکن مورد تأیید دامپزشکی و رعایت اصول امنیت زیستی از مهمترین نکاتی است که دامداران باید مد نظر داشته باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 6064
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه