• 1398/05/14 - 16:12
  • تعداد بازدید : 443
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در جلسۀ ساماندهی کشتار دام قربانی به مناسبت عید سعید قربان مطرح شد:

کشتار دام قربانی و نظارت‌های بهداشتی و شرعی دامپزشکی بر کشتار دام در روز عید قربان ساماندهی می‌شوند

به منظور پرهیز از انواع مخاطرات بهداشتی و آلودگی محیطی؛ هرگونه کشتار دام باید در کشتارگاه‌های دام صورت گیرد

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، در این جلسه که به ریاست مدیرکل دامپزشکی استان در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌های اجرایی مرتبط و واحدهای صنفی مربوطه شرکت داشتند.

در ابتدای این جلسه، دکتر حسینعلی سلطانی، مدیرکل دامپزشکی استان به اهمیت انجام وظایف شرعی اشاره کرد و اظهار داشت: قربانی کردن و عمل کردن به دستورات خداوند متعال، سنتی حسنه و امری شایسته، ارزشمند، مقدس و قابل احترام است.

سلطانی افزود: از سوی دیگر، هرگونه کشتار دام خارج از ضوابط بهداشتی که ممکن است سبب بروز مخاطرات بهداشتی و خسارات جانی، مالی و ... شود، غیر بهداشتی بوده و غیر مجاز تلقی می‌شود.

سلطانی بیان داشت: حدود پنجاه درصد از عوامل بیماری‌زا در انسان و حیوان و حدود هفتاد‌و‌پنج درصد از عوامل بیماری‌زای نوظهور در انسان، جزء عوامل مشترک بین انسان و حیوان هستند که با کشتار دام در خارج از کشتارگاه دام، خطرهایی بهداشت فرد و عموم جامعه را تهدید می‌کند که می‌توان به این موارد اشاره کرد:

1-به خطر افتادن بهداشت فردی و اجتماعی؛ چراکه برخی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان علامت و مشخصۀ خاصی در دام آلوده و یا لاشۀ دام کشتار شده، ندارند و می‌توانند به انسان منتقل شوند.

2-آلودگی زیست محیطی و احتمال گسترش عوامل بیماری‌زا به دنبال کشتار دام در خارج از کشتارگاه قابل پیش‌بینی است.

3-خطر انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان  از طریق مصرف گوشت دام‌هایی که در خارج از کشتارگاه، کشتار شده‌اند به دلیل عدم نظارت بهداشتی افزایش پیدا می کند.

دکتر سلطانی به اهمیت مراحل مختلف بازرسی‌های بهداشتی در کشتارگاه اشاره کرد و عنوان داشت: معاینۀ قبل، حین و پس از کشتار لازم است چراکه برخی از بیماری‌های دام تنها قبل از ذبح و در زمان حیات دام قابل تشخیص هستند و بر روی لاشۀ دام علایمی ندارند.

دکتر سلطانی گفت: نکتۀ مهم دیگر، رعایت زمان پیش‌سرد است. به این معنی که لاشۀ دام که تازه کشتار شده است باید مدتی را در محیط بهداشتی یخچال (دارای دمای صفر تا چهار درجه) طی کند. در این مدت فعل و انفعالات شیمیایی صورت گرفته در سلول‌های لاشۀ دام، سبب می‌شود تا گوشت حالت اسیدی پیدا کرده و علاوه بر تردتر شدن گوشت، بسیاری از عوامل بیماری‌زا که ممکن است در گوشت قرمز وجود داشته باشند، از بین برود.

در ادامه دکتر حسین صالحی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: طبق سال‌های گذشته، مجموعۀ دامپزشکی استان آمادگی لازم جهت بازرسی‌های بهداشتی و شرعی ویژۀ ایام مبارک عرفه و عید قربان را دارد که با تشکیل اکیپ‌های ثابت و سایر در سراسر استان به این وظیفۀ خود عمل می‌کند.

دکتر صالحی افزود: تأکید دامپزشکی، کشتار دام در شرایط بهداشتی و ترجیحاً در کشتارگاه و پیش‌سرد گذاری لاشه و آلایش‌‌های خوراکی (دل، جگر، قلوه) حاصله است.

در ادامه، حاضرین در جلسه ضمن اعلام آمادگی در این خصوص، با ارائۀ پیشنهادهای خود با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 242021
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه