معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان:
پیشگیری از بروز بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) با تأمین اعتبارات لازم عملی میشود
بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک دارای واگیری بالا و خسارات اقتصادی فراوان است
به گزارش روابطعمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسین صالحی در خصوص بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک عنوان کرد: این بیماری، یک بیماری حاد ویروسی، با واگیری بالا و قابل انتقال بین نشخوارکنندگان کوچک اهلی و وحشی است که واگیری و تلفات بالایی داشته و خسارات اقتصادی قابل توجهی در این گونه دامها بوجود میآورد. عامل این بیماری به راحتی با تماس مستقیم بین دامهای بیمار دارای مراتع مشترک یا در میادین دام منتشر میشود. بنابراین عمدهترین راه انتقال این بیماری به وسیله تردد و جابجایی دامهای آلوده است.
دکتر صالحی گفت: این بیماری، یک بیماری سیستمک در دامهای سبک است و با درگیری دستگاه گوارش، تنفس و دیگر ارگانهای بدن علایمی مانند تب، بیاشتهایی، زخمهایی در دستگاه گوارش به ویژه در دهان، اسهال، تنگی نفس، بینظمی تنفسی، ترشحات چشم و بینی همراه بوده که در بسیاری از موارد به خصوص در دامهای حساس، جوان و دچار ضعف ایمنی، سبب مرگ حیوان مبتلا خواهد شد.
دکتر صالحی ادامه داد: قطعاً هزینههای پیشگیری به وسیله واکسیناسیون بسیار کمتر از خسارات ناشی از بروز بیماری واگیر دامی و انجام اقدامهای درمانی متعاقب آن است چراکه در برخی موارد، بیماری قابل درمان نبوده و خسارات فراوان به همراه دارد.
وی بیان داشت: باید توجه داشت که عدم واکسیناسیون دام، سبب ماندگاری ویروس عامل بیماری در جمعیت دام سبک یک منطقه و یا کشور خواهد شد و از آنجایی که موجودات حیات وحش نیز میتوانند هدف حملۀ ویروس قرار گیرند، بنابراین نشخوارکنندگان حیات وحش را به شدت تهدید میکند و سبب میشود تا علاوه بر وارد شدن صدمه به حیات وحش، به عنوان مخزن بیماری در آنها عمل کرده و سایر نشخوارکنندگان اهلی و وحشی را به خطر بیندازد.
وی ادامه داد: از طرفی به دلیل قابلیت چرخش ویروس در این گروه از دامها با توجه به وسعت چراگاه و تردد آنها، حتی در مناطق تحت پوشش واکسیناسیون در دامهای اهلی نیز، سبب ابتلا و بروز تلفات در گونههای حساس حیاط وحش میشود.
صالحی با اشاره به لزوم تأمین اعتبارات، عنوان داشت: در سالهای گذشته با تأمین اعتبار لازم در این مورد، واکسیناسیون به صورت گسترده و مناسب انجام میشد اما برای کنترل هرچه بهتر و مناسبتر این بیماری و حتی ریشهکنی آن، میطلبد، اعتبارات لازم و مورد نیاز به صورت سالیانه تخصیص داده شود.
نظر دهید