• 1398/04/01 - 10:34
  • تعداد بازدید : 674
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان:

عامل بیماری تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو (CCHF) اغلب از طریق کنه منتقل می‌شود

حیوانات آلوده به ویروس عامل این بیماری اغلب هیچگونه علامتی را نشان نمی‌دهند

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسین صالحی در گفتگو با جهانبین نیوز اظهار داشت: تب خونریزی دهندۀ کریمه-کنگو یک بیماری ویروسی بوده که از طریق گزش نشخوارکنندگانی همانند گاو و گوسفند وارد بدن کنه می شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان با بیان اینکه در حیوانات اهلی علایم شاخصی برای این بیماری وجود ندارد، تصریح کرد: اگر حیوانی  دچار گزش شده و آلوده به عامل این بیماری شود تنها یک تب کوتاه بروز کرده و علایم بیماری ندارد.

صالحی با اشاره به اینکه این بیماری یک بیماری انسانی است، خاطر نشان کرد: تماس با لاشه تازه، آلایش های خوراکی دام (دل جگر، قلوه) و خون دام های آلوده یا گزش کنه های آلوده سبب انتقال عامل بیماری به انسان می شوند.

وی تنها راه پیشگیری از آلودگی دام ها  را مبارزه  با انگل‌های خارجی دام دانست و گفت: سم‌پاشی به موقع، مصرف داروهای ضد انگل خارجی دام، جداسازی محل زندگی انسان در روستاها به خصوص از محل نگه‌داری دام‌ها، بهسازی جایگاه‌های دام از جمله راه‌های پیشگیری از آلوده شدن دام‌ها است.

صالحی به راه‌های پیشگری از بروز بیماری اشاره کرد و گفت: عدم مصرف گوشت قرمز تازه و آلایش‌های خوراکی دامی (دل، جگر، قلوه) عدم استفاده از گوشت های استحصالی از کشتار غیرمجاز، عدم ذبح کردن دام در محل زندگی و تماس نداشتن با حیوانات اهلی است.

معاون سلامت دامپزشکی استان گرم شدن دمای هوا و افزایش کنه ها را عامل گسترش این بیماری دانست و تأکید کرد: گزش کنه های آلوده به عامل این بیماری، مهمترین راه انتقال بیماری است که این کنه ها در فصل گرما فعالیت بیشتری دارند.

وی با بیان اینکه کنه ای که یکبار آلوده شود تا آخر عمر ناقل این بیماری است و با یکبار خونخواری از دام می تواند ناقل بیماری بوده خاطر نشان کرد: عامل بیماری تب کریمه-کنگو  به عوامل نامساعد محیطی مانند اسیدی بودن، حرارت و ... به شدت حساس است. بنابراین یکی از راه های سالم سازی گوشت نگهداری گوشت قرمز و آلایش‌های خوراکی دام (دل، جگر، قلوه) در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد قرار بگیرد اما برای سالم‌سازی نباید به اشتباه از منجمدسازی (فریز کردن) استفاده شود چراکه نه تنها ویروس کشته نمی شود بلکه ویروس را حفظ می‌کند.

وی پخت کامل گوشت و آلایش‌های خوراکی دام را نیز عامل غیرفعال کردن این ویروس معرفی کرد و گفت: این ویروس به شدت به گرما حساس بوده بنابراین مصرف‌کنندگان از مصرف جگر خام یا گوشت قرمز نیم‌پخته پرهیز کنند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134028
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه