• 1398/07/19 - 20:51
  • تعداد بازدید : 485
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان:

سلامت و بهداشت جامعه و بخشی از رونق تولید و توسعۀ پایدار، مرهون و مدیون خدمات دامپزشکی است

مدیرکل دامپزشکی استان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفتۀ شهرکرد، تلاش فعالان عرصۀ دامپزشکی را برای تأمین سلامت و بهداشت جامعه، ستود.

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسینعلی سلطانی در ابتدای این سخنرانی به روز ملی دامپزشکی و هفتۀ دامپزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: روز 14 مهر ماه، به پاس زحمات دامپزشکان و دیگر فعالان این حوزه روز ملی دامپزشکی و از 13 مهر ماه تا 19 مهر ماه، هفتۀ دامپزشکی نام‌گذاری شده است. این مناسبت را به همۀ همکاران گرانقدرم در بخش دولتی و غیردولتی سراسر کشور، به ویژه همکاران عزیز و بزرگوارم در استان، تبریک عرض می‌کنم.

دکتر سلطانی بیان داشت: وظایف، خدمات و فعالیت‌های دامپزشکی بسیار متنوع، گسترده و درعین حال حساس است. یکی از مهم‌ترین رسالت‌های دامپزشکی، حفظ سرمایه‌های دامی است که منظور از «دام» به معنی عام آن است و شامل انواع دام اهلی، طیور، زنبور عسل، حیوانات وحشی، حیوانات خانگی و ... می‌باشد.

وی ادامه داد: دامپزشکی با ارائۀ خدمات درمانی، واکسیناسیون، انجام تست‌های میدانی و آزمایشگاهی، سم پاشی، ضد عفونی و ... در حفظ سلامت دام‌ها قدم مهمی برداشته و سلامت آنها را به ارمغان آورده که به حفظ این سرمایه‌ها منجر می‌شود و در نهایت با حفظ این سرمایه، تضمین کنندۀ اشتغال در این بخش بوده و در سبد غذایی خانوارها بخش پروتئین حیوانی سالم و بهداشتی را تأمین می‌کند.

این مقام مسئول عنوان داشت: برای تولید انواع فرآورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی، در کنار تولید، صنایع وابسته، صنایع تبدیلی، صنایع فرآوری و بسته‌بندی به وجود آمده که در رونق تولید و توسعۀ پایدار نقش داشته و نشان از اهمیت جایگاه دامپزشکی در بخش اقتصادی است.

دکتر سلطانی افزود: دیگر وظیفۀ مهم دامپزشکی تأمین و حفظ سلامت و امنیت غذایی جامعه با تأمین غذای سالم و بهداشتی می‌باشد که این مهم، ماحصل انجام مستمر و شبانه‌روزی نظارت و بازرسی‌های بهداشتی بر کشتارگاه‌های دام و طیور، مراکز تولید، توزیع، نگهداری، عرضه و در نهایت، سیستم حمل و نقل، توسط دامپزشکی است.

وی به وجود عوامل بیماری مشترک بین انسان و حیوان (دام) اشاره و تصریح کرد: تقریباً نیمی از عوامل بیماریزای شناخته شده در انسان و حدود هفتادوپنج درصد از عوامل بیماریزای بازپدید و نوپدید، جزء عوامل بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات هستند.

دکتر سلطانی از همت والای همکاران در بخش‌های دولتی و غیر دولتی دامپزشکی گفت و افزود: همکاران متعهد و متخصص و البته گمنام در مجموعۀ دامپزشکی کشور، در خط مقدم جبهۀ مبارزه با بیماری‌های مشترک حضور دارند و سلامت و جان خود را به خطر می‌اندازند تا جامعه و هموطنان، از خطر و گزند این بیماری‌ها در امان باشند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 244764
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه