• 1398/04/25 - 14:57
  • تعداد بازدید : 1033
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خبر داد:

دورۀ آموزشی شناخت بیماری بروسلوز و روش‌های مبارزه با آن برگزار شد

کارکنان مجموعۀ دامپزشکی استان با جدیدترین روش‌های مبارزه با بیماری بروسلوز (تب‌مالت) آشنا شدند

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دکتر حسین صالحی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: این دورۀ آموزشی با هدف ارتقا و به‌روزرسانی دانش کارکنان مجموعۀ دامپزشکی استان برگزار شد.

وی گفت: برای اینکه آخرین اطلاعات و دانش موجود در اختیار همکاران قرار گیرد، دکتر غلامعلی کجوری، عضو هیئت علمی دانشکدۀ دامپزشکی دانشگاه شهرکرد با درجۀ علمی استادی برای تدریس این دورۀ آموزشی دعوت شد.

دکتر غلامعلی کجوری، مدرس این دوره در ابتدا به اهمیت وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان اشاره کرد و اظهار داشت: مشترک بودن بسیاری از عوامل بیماری‌زا در انسان با حیوانات، حاکی از وجود پیچیدگی، اهمیت و حساسیت در شغل دامپزشکی بوده که به سلامت همۀ افراد جامعه مربوط است.

دکتر کجوری ادامه داد: بیماری بروسلوز که در انسان به نام تب‌مالت شناخته می‌شود یکی از هفت بیماری دارای اهمیت و مهم مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) محسوب می‌شود که دامپزشکان، در خط مقدم مبارزه با آن قرار دارند و بسیاری از این افراد سلامت خود را از دست داده و می‌دهند تا امنیت و سلامت غذایی جامعه تأمین شود.

کجوری افزود: این بیماری در ایران سابقه‌ای طولانی دارد اما با انجام برنامه‌های پایش، مراقبت و واکسیناسیون از میزان بروز بیماری و گسترش آن کاسته شده و کاهش میزان گزارش موارد انسانی هم آن را تأیید می‌کند. از طرفی باید بدانیم که باکتری عامل این بیماری که دارای 11 گونۀ مختلف است، باکتری بسیار هوشمندی است، به گونه‌ای که در بسیاری از مواقع خود را مخفی کرده و اجازۀ شناسایی نمی‌دهد، بنابراین کار دامپزشکان را بسیار مشکل‌تر و حساس‌تر می‌کند.

کجوری عنوان داشت: نشخوارکنندگانی مانند گوسفند، بز، گاو، گاومیش، شتر و حتی نشخوارکنندگان در حیات وحش، میزبان اصلی گونه‌های مختلف عامل این بیماری هستند که تماس مستقیم و غیرمستقیم با این دام‌ها و مصرف فرآورده‌های خام و غیر پاستوریزۀ آنها، سبب انتقال عامل بیماری به انسان می‌شود.

دکتر کجوری با اشاره به روش‌های انتقال عامل بیماری به انسان افزود: از آنجایی‌که این بیماری علایم خاصی در دام مبتلا ایجاد نمی‌کند، بنابراین دامدارانی که در تماس مستقیم و بیشتر با دام هستند، بیشتر هم در معرض خطر ابتلا قرار دارند. اما افرادی که از فرآورده‌های خام  و غیر پاستوریزه استفاده می‌کنند –تقریباً همه آحاد جامعه- می‌توانند در معرض ابتلا به این بیماری باشند.

دکتر کجوری، مهم‌ترین راه مبارزه با این بیماری را آموزش عنوان کرد و گفت: دوره‌های آموزشی باید برای افرادی که بیشترین ارتباط را با این شغل دارند برگزار شود. قصابان، کارکنان واحدهای دامداری، کارگران کشتارگاه‌های دام از جملۀ این افراد هستند که باید آموزش دیده باشند؛ چرا که با داشتن شناخت، علم و آگاهی مناسب و کافی نسبت به بیماری‌های مشترک -از جمله بروسلوز- برنامه‌های کنترل و پیشگیری از این بیماری‌ها با دقت و سرعت بیشتری پیش خواهد رفت و در عین حال، هزینه‌های کنترل و پیشگیری و هزینه‌های درمان، کاهش چشمگیری خواهند یافت.

غلامعلی کجوری سه اصل را در مبارزه با این بیماری مهم دانست و گفت: ایجاد ایمنی در دام‌ها به صورت دسته جمعی و کامل (انجام واکسیناسیون دام‌ها)، انجام تست (آزمایش) و کشتار دام‌های آلوده و در نهایت ضدعفونی مناسب مناطق آلوده به همراه ارتقای سطح بهداشت دامداری‌ها در کنترل و پیشگیری از بروز و گسترش این بیماری دارای اهمیت است.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134724
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه