در محل ادارهکل دامپزشکی استان؛
دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری کروناویروس برگزار شد
کارکنان مجموعۀ دامپزشکی استان در دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری کروناویروس جدید شرکت کردند.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، دورۀ آموزشی آشنایی با بیماری کروناویروس جدید، در سالن اجتماعات این ادارهکل و با شرکت کارکنان این مجموعه، برگزار شد.
عضو گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: بیماریهای عفونی، به ویژه بیماریهای عفونی نوپدید، حیات بشر را بیش از پیش، تهدید میکنند که منظور از «نوپدید» بیماریهایی هستند که در 30سال اخیر به وجود آمدهاند.
دکتر ناصر خسروی افزود: کروناویروسها، ویروس جدیدی نیستند و ویروسهای سرماخوردگی (Common cold) در این دسته قرار میگیرند. اما شدت تغییرپذیری و جهش ژنی ویروس سبب شده تا ویروسهای جدید با قدرت بیماریزایی بیشتر، مثل سارس (در سال 2003 میلادی در چین) و ویروس مرس (در سال 2012 در عربستان سعودی) و کروناویروس جدید در اواخر سال 2019 در چین، به وجود آمده و گسترش یابند.
وی بیان داشت: تغییرات ژنتیکی در این ویروس سبب تغییر رفتار ویروس شده و نحوۀ انتقالش را میتواند دستخوش تغییر کند. بنابراین امکان انتقال ویروس از حیوانات به انسان وجود دراد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: کروناویروس جدید با نام کووید-19 (COVID-19) می تواند در محیط خارج از بدن میزبان، پایدار و مقاوم باشد به طوری که بر روی اجسام بیجان، گاهاً تا 9 روز به صورت عفونی باقی میماند.
وی به سابقۀ این بیماری اشاره کرد و گفت: در اواخر ماه دسامبر سال 2019، در شهر ووهان چین، افرادی با علایم تنفسی شدید به مراکز درمانی مراجعه کردند که در تاریخچۀ همۀ این افراد، حضور در یک بازارچۀ پرندگان وجود داشت که به دنبال آن، این بازارچه تعطیل شد.
دکتر خسروی ادامه داد: عوامل مختلف ایجاد کنندۀ بیماری تنفسی در این دسته از بیماران بررسی شدند و ویروس جدیدی از این بیماران جدا شد که تا 70درصد قرابت ژنتیکی با خانوداۀ کروناویروسها داشت اما نسبت به کروناویروسهای دیگر که عامل بیماریهای تنفسی مانند سارس و مرس بودند، میزان مرگ و میر کمتری را سبب شده بود.
وی گفت: سه راه مهم انتقال عوامل عفونی شامل ذرات معلق در هوا (Airborne)، قطرات تنفسی (Droplet borne) و تماس مستقیم (Direct contact) است که کروناویروس جدید اغلب از راه تماس مستقیم و قطرات تنفسی منتقل میشود هرچند نباید انتقال از طریق ذرات معلق در هوا را از نظر دور داشت.
دکتر خسروی تأکید کرد: دورۀ نهفتگی بیماری (از زمان ورود ویروس تا آغاز علایم بیماری) بین 3 تا 9 روز گزارش شده که نشان میدهد فرد آلودۀ به ظاهر سالم، میتواند حامل ویروس و عامل انتقال آن باشد.
مدرس این دوره افزود: علایم بیماری متفاوت بوده و ممکن است گرفتگی بینی، سردرد و درد عضلانی نشانههای موجود در فرد بیمار باشد اما در برخی موارد، پنومونی (ذاتالریه) شدید، به همراه مشکلات و نارسایی تنفسی و گاهی مشکلات گوارشی بروز کند.
عضو گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: افرادی که بیماری زمینهای دارند یا به مشکلات سیستم ایمنی دچار هستند؛ مانند افرداد دیابتی، دارای فشار خون بالا، بیماران ریوی، سالمندان، دریافتکنندگان عضو پیوندی، دریافتکنندگان داروهای مهارکنندۀ ایمنی بدن و .. بیشتر باید مراقب باشند.
دکتر خسروی به اصل پیشگیری اشاره داشت و گفت: از حضور در تجمعات باید بهطور جدی پرهیز شود، بنابراین بهتر است مراسمهای غیر ضروری لغو و از حضور در محلهایی که این تجمعات در آنها شکل میگیرد خودداری کرد. عیادت از بیماران بستری شده در بیمارستانها در هر شرایطی نامناسب است به ویژه در شرایط حاضر این عمل نباید انجام شود و نکتۀ مهم دیگر شستشوی مرتب و مستمر دستها و همچنین شستشوی دهان و بینی به صورت اصولی و صحیح با مواد شویندۀ مناسب است.
نظر دهید