• 1399/01/28 - 10:15
  • تعداد بازدید : 640
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار:

جلوگیری از شیوع بیماری تب برفکی با همکاری همۀ دستگاه‌های اجرایی

به منظور افزایش هماهنگی بین بخشی، جلسه بررسی وضعیت بیماری تب برفکی به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در محل استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، جلسۀ افزایش هماهنگی بین بخشی به منظور تسریع و تسهیل امور مربوط به کنترل بیماری تب برفکی به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و به دبیری اداره‌‌کل دامپزشکی استان برگزار و بر اقدامات کنترلی، عملیاتی و آموزشی برای کاهش رخداد و بیماری تب برفکی تأکید شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با تأکید به همکاری همۀ دستگاه‌های اجرایی در بحث بیماری تب برفکی بیان داشت: جلوگیری از شیوع بیماری تب برفکی با همکاری همۀ دستگاه‌های اجرایی قابل دستیابی است و هر دستگاه می‌بایست وظایف خاص خود را در زمینۀ به حداقل رساندن گسترش بیماری به کار گیرند و برای دستیابی به این مهم، هماهنگی بین بخشی لازم است.

مهندس جعفر مردانی گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی به بهره‌برداران در کنترل سریع‌تر بیماری نقش بسزایی داشته و اگر تعداد دوره‌های آموزشی و تعداد فراگیران در این مورد بیشتر باشد، اثرات بهتری را شاهد هستیم.

در ابتدای این جلسه مدیرکل د امپزشکی استان به عامل، نحوۀ بیماری‌زایی و روش‌های انتقال بیماری تب برفکی اشاره کرد و گفت: ویروس عامل این بیماری دارای تنوع سویه و تحت تیپ‌های مختلف بوده که می‌تواند برنامه‌های واکسیناسیون قبلی را با شکست روبرو کند. حتی اگر دام ایمن شده با واکسیناسیون مناسب، در معرض میزان بالایی از ویروس قرار گیرد، ویروس از سد ایمنی به وجود آمده ناشی از واکسیناسیون گذشته و دام را مبتلا کند هرچند بیماری در دام واکسینه شده نسبت به دام غیر ایمن (واکسینه نشده یا ایمن شده با واکسن فاقد سویۀ مهاجم) از شدت کمتری برخوردار است.

دکتر حسینعلی سلطانی افزود: ویروس عامل این بیماری در جمعیت زوج‌سمیان مانند گاو، گوسفند و بز بیماری‌زا بوده و می‌تواند گونه‌های حیوانی زوج‌سمیان در حیات وحش را نیز بیمار کند اما جزء بیماری‌های مهم مشترک بین انسان و دام محسوب نمی‌شود.

وی ادامه داد: پس از ورود ویروس عامل بیماری به بدن دام و گذشت دورۀ کمون (از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز علایم بالینی) علایمی نظیر بی‌اشتهایی، کاهش یا قطع تولید شیر، لنگش، زخم در بافت بین دو سم، زخم در دهان، ریزش بزاق، وجود بزاق کف‌آلود در دهان و اطراف لب‌ها، گاهاً تورم در بافت پستان و سقط جنین در دام‌های آبستن را سبب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: جابجایی دام بیمار، انتقال از طریق خودروهای حمل دام، کود، خوراک دام، شیر خام دامی و ...، همچنین استفاده از وسایل و ابزارآلات مشترک، از جمله راه‌های مهم انتقال این ویروس محسوب می‌شوند که با رعایت شرایط بهداشتی-قرنطینه‌ای این شرایط کنترل خواهند شد.

دکتر سلطانی گفت: به دلیل ماهیت ویروسی بیماری، درمان قطعی وجود نداشته و با کاهش تولید و هزینه‌های درمان (درمان‌های حمایتی) مشکلات اقتصادی فراوانی به دامداران تحمیل می‌شود و از طرفی ویروس عامل بیماری می‌تواند در حیوانات جوان که حساس‌تر به بیماری هستند، سبب مرگ و میر شده و ضرر اقتصادی بیشتری را به فعالان این حوزه وارد نماید.

وی تأکید کرد: واکسیناسیون در کنار رعایت ضوابط بهداشتی-قرنطینه‌ای می‌تواند از میزان رخداد و شیوع بسیاری از بیماری‌ها مانند تب برفکی بکاهد و انجام واکسیناسیون به تنهایی در کنترل و پیشگیری موفقیت کامل را به همراه ندارد.

دکتر سلطانی به انتقال بیماری از طریق لاشۀ دام آلوده اشاره کرد و گفت: ویروس عامل بیماری در لاشۀ دام به ویژه در هوای سرد به مدت طولانی باقی می‌ماند و اگر معدوم‌سازی اصولی و بهداشتی لاشه‌ها صورت نگیرد علاوه بر آلودگی محیط زیست، منبع مهم ویروس برای دیگر دام‌ها خواهند بود.

در ادامه این جلسه، حاضرین با بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود، به بحث و تبادل نظر پرداختند و در پایان، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار با جمع‌بندی نظرات، مصوبات این جلسه را جهت اجرا ابلاغ کرد.

برای دیدن تصاویر بیشتر این جلسه، اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 251132
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه