کارگاه عملی آموزش بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان (قزلآلا) برگزار شد
کارکنان اداره کل دامپزشکی استان و شبکه های تابعه، در این کارگاه عملی شرکت کردند
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، کارکنان اداره کل دامپزشکی استان و شبکه های تابعه، جهت آشنایی هرچه بیشتر با چگونگی فعالیت مرکز تکثیر قزل آلا به یکی از مراکز تکثیر استان رفته و با نحوۀ انجام کار این واحد آشنا شدند.
دکتر محمد عزیززاده، رئیس گروه ماهیان سردابی دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور و مدرس این کارگاه ها اظهار داشت: هنگام ورود تخم چشم زده به مزرعه باید دو نکته مهم، شامل: «هم دمایی و تنظیم pH» برای تخم ماهی، مد نظر قرار گیرد.
وی گفت: زمانی که تخم چشم زده در سبد و درون تراف ها قرار گرفت، باید تخم های مرده -که معمولاً به رنگ سفید هستند- جمع آوری شوند، چراکه عوامل قارچی روی این تخم های مرده قرار گرفته و رشد می کنند که این قارچ ها، علاوه بر مصرف اکسیژن آب، ریسه های قارچی خود را روی تخم های سالم کشیده و مانع از رسیدن اکسیژن کافی به تخم های سالم شده و در نهایت مرگ آنها را سبب می شوند.
دکتر عزیززاده افزود: تخم لقاح یافته ماهی که دارای تلألوی سبز رنگ است بنام تخم سبز شناخته می شود و بسیار به نور حساس است بنابراین روی تخم ها باید با پوشش تیره رنگی پوشانده شود و حتی نور لامپ های معمولی نیز می تواند برای این تخم ها مضر باشد.
سپس کلیۀ شرکت کنندگان در این کارگاه، با قسمت های مختلف مرکز تکثیر و چگونگی فعالیت های آن، آنچه که هست و آنچه که باید باشد و فاصله تاشرایط مطلوب آشنا شدند.
نظر دهید