• 1399/05/11 - 13:55
  • تعداد بازدید : 537
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های ذبح شده در عید قربان با موفقیت پایان یافت

جمعیت قابل توجهی از مردم استان ذبح دام‌های قربانی خود را در کشتارگاههای دام استان انجام داده و از خدمات نظارتی و بهداشتی و شرعی دامپزشکی بهره‌مند شدند

به گزارش روابط‌عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان با اعلام این خبر اظهار داشت: به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و تضمین سلامت و امنیت فرآورده‌های خام دامی در استان هر ساله طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای کشتار شده عید قربان اجرا می گردد که امسال  با توجه به شرایط شیوع بیماری کووید 19 با استقبال خوب مردم روبه‌رو شد.

دکتر حسینعلی سلطانی بیان داشت: بسیاری از موارد کشتار دام به نیت ادای نذر، در کشتارگاه دام انجام شد و اکیپ‌های ناظر و بهداشتی مستقر در میادین فروش دام مجاز و کشتارگاه دام  لاشه تعداد 539 راس دام سبک و سنگین (گوسفند، بز ، گاو و گوساله) ذبح شده را تحت بازرسی  شرعی و بهداشتی قرار داده و پس از پیش سرد گذاری تحویل مالکین نمودند

سلطانی افزود: طی بازرسی های بهداشتی انجام شده مقدار 167 کیلوگرم لاشه دامی غیر قابل مصرف و 140 کیلوگرم آلایش خوراکی عفونی  ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج گردید.

سلطانی گفت: با توجه به پیش رو بودن ماه محرم و صفر و آیین‌های خاص این ماه‌ها؛ می‌طلبد که این طرح کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی بر این دسته از  نذورات، در این دو ماه عزیز نیز ادامه یابد که برای رسیدن به این هدف نیازمند اطلاع‌رسانی و فرهنگ سازی همگانی از طریق رسانه‌های مردمی به ویژه صدا و سیمای مرکز استان، پایگاه‌های خبری و نشریات  هستیم.

وی گفت: کنترل سلامت دام زنده، بازرسی‌های بهداشتی و شرعی در حین و پس از ذبح دام، پیش‌سرد گذاری لاشه و آلایش‌های خوراکی به دست آمده تنها در کشتارگاه‌های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی میسر هستند که با مجموع این اقدامات سلامت این دسته از فرآورده‌های خام دامی تضمین شده و در نهایت سلامت آحاد جامعه حاصل می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 254496
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه