• 1397/05/18 - 12:00
  • تعداد بازدید : 196
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار عنوان شد:

صادرات بیش از چهار هزار تن خوراک آبزیان از چهارمحال و بختیاری

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: طی چهار ماه امسال چهار هزار و ۹۶۸ تن خوراک آبزیان از استان به کشورهای تاجیکستان، لبنان، عراق، افغانستان، آذربایجان و ترکیه صادر شده است.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری به نقل از ایسنا  دکتر حسینعلی سلطانی ۱۸ مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، اظهار کرد: در حال حاضر دو میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک در استان وجود دارد که سالانه باید ۲۰ میلیون نوبت واکسن به دام‌های سبک زده شود، همچنین باید  سالانه ۷۵ هزار راس دام سنگین سه مرحله واکسیناسیون و دو نوبت تست انجام شود و ۹ هزار راس تک سمی در استان وجود دارد که سالانه یک نوبت واکسیناسیون و یک نوبت تست روی آن‌ها انجام می‌شود.



وی با اشاره به اینکه تأمین و حفظ سلامت غذایی جامعه بر عهده دامپزشکی است، تصریح کرد: حدود هفت هزار و ۳۱۳ واحد صنفی در استان تحت پوشش بهداشتی و بازرسی اداره کل دامپزشکی استان هستند



دکتر سلطانی پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری‌های مشترک میان انسان و دام،  نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی با منشأ دامی، نظارت بر اماکن دامی و صنایع وابسته به دام، نظارت بر واحدهای تولید، توزیع و نگه‌داری عرضه مواد غذایی، انجام تمام آزمایشات میکروب‌شناسی، سم‌شناسی و... را از وظایف این اداره کل برشمرد.



دکتر سلطانی گفت: بخش خصوصی این اداره کل شامل ۴۰ درمانگاه و دفتر،  ۴۲ داروخانه دامپزشکی، ۲۰ مرکز مایه‌کوبی، چهار آزمایشگاه تشخیص دارو و چهار کارخانه مکمل و دارو است، همچنین در این اداره کل دفتر نمایندگی ولی فقیه مسئولیت نظارت بر ذبح شرعی در کشتارگاه‌ها را بر عهده دارد.



وی اضافه کرد: بیشترین صادرات خوراک آبزیان و ماهی سردابی استان به کشورهای روسیه و حوزه خلیج فارس و شیر خشک و فرآورده‌های دامی به کشور عراق صادر شده است.



مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد: طی چهار ماه امسال چهار هزار و ۹۶۸ تن خوراک آبزیان به کشورهای تاجیکستان، لبنان، عراق، افغانستان، آذربایجان و ترکیه، یک هزار و هشت تن خوراک دام ، ۳۶۷ تن شیر خشک به عراق صادر شد، امسال به دلیل محدودیت‌های دامی اجازه صادرات دام زنده وجود ندارد.



وی ادامه داد: در این مدت ۱۳ هزار و ۵۹۷ مورد بازرسی به منظور نظارت بر تولید و عرضه فرآورده‌های دامی در استان انجام شده که از این تعداد ۳۹۴ مورد، نیازمند نمونه‌برداری بود.



مدیرکل دامپزشکی استان گفت: طی این مدت بیش از هشت میلیون قطعه تخم چشم‌زده وارد استان شده که سلامت آن‌ها زیر نظر دامپزشکی استان انجام شده است.



وی با اشاره به اینکه تمامی مزارع پرورش ماهی تحت نظارت مسئول فنی هستند، تصریح کرد: بیش از یک هزار مورد بازدید و مراقبت از مزارع پرورش ماهی انجام شده است.



دکتر سلطانی افزود: سال گذشته بیش از ۳۵ تن فرآورده دامی معدوم شد که ۵۹ مورد پرونده قضایی تشکیل و برای ۴۰ مورد از آن‌ها حکم زندان صادر شد.


وی با اشاره به اینکه کشتار دام در خارج از کشتارگاه غیر مجاز است، تصریح کرد: قبل، حین و بعد از کشتار بازرسی زیر نظر دامپزشکی انجام می‌شود که بعد از تأئید لاشه، لیبل و تاریخ مصرف بر روی آن درج می‌شود.



  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 22715
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه