• 1398/05/30 - 11:22
  • تعداد بازدید : 473
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کاروان سلامت شبکه دامپزشکی شهرستان کیار در منطقۀ عشایری سبزکوه برپا شد

به گزارش روابط‌عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان کیار، عشایر منطقۀ سبزکوه، از خدمات رایگان دامپزشکی بهره‌مند شدند

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کیار اظهار داشت: کارشناسان این شبکه با معاینۀ رایگان دام‌های عشایری در خصوص نحوۀ درمان بیماران، راهنمایی‌های لازم را ارائه و داروهای مورد لزوم را تجویز کردند

مجید علائی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی گرم سال و افزایش فعالیت انگل‌های خارجی مانند کنه‌ها، کارشناسان شبکه دامپزشکی این شهرستان در خصوص نحوۀ مصرف صحیح سموم مختلف برای بدن و جایگاه دام آموزش‌های لازم را ارائه کردند.

وی بیان داشت: به دامداران و عشایر منطقه در خصوص واکسیناسیون به موقع دام‌ها، سن مناسب انجام واکسیناسیون و ... توصیه‌های لازم، گفته شد.

علائی عنوان داشت: در این منطقۀ عشایری دام‌های عشایر علیه بیماری‌های آبلۀ گوسفند و بز، شاربن، بروسلوز و هاری  واکسینه شده‌اند و این کار تا پوشش حداکثری جمعیت دامی منطقه ادامه خواهد داشت.

علائی به اهمیت بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (دام) اشاره کرد و افزود: بیماری‌های هاری و بروسلوز (تب مالت) می‌توانند از حیوان به انسان منتقل شوند و با واکسیناسیون مناسب و به موقع دام‌ها، از گسترش این بیماری جلوگیری کرد چراکه واکسیناسیون آسان‌ترین، ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین روش پیشگیری از بروز و گسترش این بیماری‌ها است.

علائی گفت: بروشور مربوط به بیماری‌های هاری، بروسلوز و شاربن، بین جمعی از عشایر توزیع و تأکید شد که بیماری بروسلوز (تب مالت) علاوه بر انتقال از طریق شیر غیرپاستوریزه و محصولات غیر پاستوریزه به دست آمده از شیر، ترشحات بدن دام به ویژه ترشحات دستگاه تناسلی، حتی با آلوده کردن خراش پوستی یا تماس با مخاطات چشم و دهان و .... می‌تواند به انسان منتقل و سبب بیماری شود.

وی به اهمیت بیماری هاری اشاره کرد و گفت: ویروس عامل این بیماری در تمام حیوانات خونگرم می‌تواند سبب بروز بیماری شود و اغلب با گاز گرفتن یک حیوان مبتلا به هاری به انسان منتقل شود. بنابراین بهترین راه پیشگیری از رخداد این بیماری و یا گسترش آن، انجام به موقع واکسیناسیون در سگ‌های گله و نگهبان است.

علائی افزود: پس از انجام واکسیناسیون علیه بیماری هاری، حیوان واکسینه شده، قلاده‌گذاری شده و برای این حیوان، شناسنامۀ بهداشتی صادر می‌شود. همچنین صاحب حیوان می‌بایست فرم مسئولیت‌پذیری مربوط به سگ‌های نگهبان و گلۀ متعلق به خود را امضا کند.

وی ادامه داد: در شناسنامۀ بهداشتی صادر شده نوع درمان ضد انگل مورد استفاده برای سگ‌ها یادداشت می‌شود و در صورتی که درمان ضد انگل داخلی و خارجی انجام نشده باشد؛ داروهای مورد نیاز جهت مصرف، تجویز و در اختیار صاحب حیوان قرار داده می‌شوند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان صفحه اصلی,اخبار شهرستان کیار
  • کد خبر : 242695
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه