• 1399/04/12 - 13:22
  • تعداد بازدید : 578
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

13 تیر ماه، روز ملی مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز)‌

13 تیر ماه به عنوان روز ملی مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) نام‌گذاری شده و هدف از آن آگاه‌سازی آحاد جامعه و گروه‌های شغلی در معرض ابتلا به این بیماری‌ها است.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان طی پیامی روز 13 تیر ماه -روز ملی مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین انسان- را به تمامی همکاران عرصۀ بهداشت و مبارزه با بیماری‌های مشترک تبریک گفت.

دکتر حسینعلی سلطانی در متن این پیام به وجود بیش از 832 عامل بیماری مشترک بین حیوان و انسان (نزدیک به نیمی از تمام عوامل بیماری‌‌زا در انسان) اشاره داشت و گفت: عوامل مسبب آلودگی و بیماری‌های سل، مشمشه، بروسلوز (تب مالت)، لپتوسپیروز، لیشمانیوز (سالک)، هاری، کیست هیداتید، فاسیولوز (کپلک) و تب خونریزی‌دهندۀ کریمه کنگو (CCHF) از جمله مهم‌ترین بیماری‌های زئونوز به شمار می‌روند که در کشور ما نیز گزارش شده‌اند. راه‌های انتقال بیماری زئونوز بسیار متنوع بوده به طوری که تماس محافظت نشده بین انسان و حیوانات اهلی و وحشی، همچنین عدم رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل تولید تا مصرف فرآورده‌های خام دامی از جمله راه‌های انتقال بیماری‌های زئونوز است.

وی افزود: افزایش آگاهی عمومی افراد در رابطه با انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های زئونوز ضروری است و آگاهی عموم مردم از خطرات این عوامل بیماری‌زا و نحوۀ کنترل و پیشگیری از آنها با آموزش از طریق رسانه‌های عمومی، فضای مجازی و ... بسیار حائز اهمیت است. فراهم کردن فرآورده‌های خام دامی سالم، بهداشتی و بی‌خطر و آگاهی مصرف‌کنندگان از ویژگی‌های محصولات دامی سالم و نحوۀ تماس مناسب، اصولی و علمی با دام؛  نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از این بیماری‌ها دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به بیماری بروسلوز (تب مالت) گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) به دلیل دارا بودن علائم مختلف بالینی در انسان، از آن به عنوان بیماری هزار چهره یاد می‌شود. لذا استفاده از فرآورده‌های خام دامی که تحت نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری به شمار می‌رود.

وی گفت: با شروع فصل گرم سال و افزایش میزان فعالیت کنه‌ها، احتمال انتقال عامل بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) از حیوان آلوده وفراورده های خام دامی با منشا دام آلوده به انسان افزایش می‌یابد. از طرفی عامل این ببیماری در حیوانات (دام‌ها) سبب بروز علایم بالینی نشده، بنابراین تشخیص حیوان (دام) آلوده را بسیار مشکل می‌کند. تماس محافظت شده با حیوانات (دام‌ها)، پیش‌سرد گذاری لاشه و آلایش‌های خوراکی حاصله پس از کشتار در کشتارگاه های تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی، در کاهش احتمال انتقال عامل بیماری بسیار مؤثر است. 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 253422
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه